Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evan Cohen’in Çizgileriyle Dünya ve Varoluş Sancıları

Evan Cohen’in Çizgileriyle Dünya ve Varoluş Sancıları

Evan Cohen, illüstrasyonlarında ve çizgi hikayelerinde kulandığı biçimsel estetikle izleyiciyi büyülerken aynı zamanda soyut hikayeler anlatıyor.

ABD’li illüstratör ve alternatif çizgi roman sanatçısı Evan Cohen muhteşem bir çizgiye ve renk paletine sahip. Dahası, Cohen’in eşsiz estetik yaklaşımına, çok etkileyici bir içerik eşlik ediyor. Özellikle varoluş, ruhani dünya ve ilişkiler konularını işleyen çizer, pek çoğunuzun unutulmaz keşifleri arasında yer bulacak.

Evan Cohen imzalı işleri keşfetmeye öncelikle tasarladığı şişe ve kutu içecek etiketlerinden başlayabiliriz. Pastel renklerle ve insana huzur veren desenlerle şişelerin üzerine sanatını işlemiş çizer. Gerçekten içinde kaybolup gitmek istediğiniz dünyalara kapı açıyor.

Etkileşim halindeki kareler

Gelelim çizgi hikayelere… Evan Cohen’in çok kareli hikayeleri uzaktan bakıldığında ilginç optik etkiler yapıyor. Hikayeye uzaktan baktığınızda bütün karelerin yukarıdan aşağıya doğru etkileşim içinde olduğunu, adeta bir animasyon etkisi yaptığını görebiliyorsunuz. Örneğin bir kafa hikayenin alt karelerine doğru DNA sarmalına dönüşüyor ve hikayenin başlığı da “Building a new life” (yeni bir hayat kurmak). Hikayede başka söze gerek yok, kendini özgün bir dille anlatıyor. Bu da tabii çizerlerde pek sık görmediğimiz hatta çizerleri çok sıkı takip eden biri olarak kendi adıma ilk kez karşılaştığım bir üslup. Karakterler kareleri, kendi alanlarıymış gibi kaplıyor ve hikayeyi yönlendiriyor. Bu da tabii çizgi romanın kurallarını değiştiren zekice bir yaklaşım.

Evan Matthew Cohen’in diğer çalışmalarına internet sitesi üzerinden göz atabilir, ayrıca Big Cartel’deki mağazasını inceleyebilirsiniz.

 

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.