Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın En Yardımsever Telefonu: Google Pixel 3 ve 3 XL

Dünyanın En Yardımsever Telefonu: Google Pixel 3 ve 3 XL

Google'ın dün gerçekleştirdiği Pixel 3 ve 3 XL lansman etkinliğiyle Made by Google ailesinin yeni neferleri tanıtıldı.

Google 2016’da piyasaya çıkardığı Pixel telefonuyla donanım dünyasındaki ağırlığını artırmıştı. Çünkü mobil ve akıllı ev teknolojileri alanında genişlemek bir hedef ise temel ürün akıllı telefon olmak zorunda. Çünkü kulaklık, kablosuz şarj gibi aksesuarlar telefonla doğrudan ilintiliyken akıllı ev aletleri de kontrol ve denetimi telefon üzerinden gerçekleştiriyor. Bu nedenle de hepsine erişmek ve bir ekosistem yaratmak için telefona ihtiyaç var şimdilik. Türkiye saatiyle dün gerçekleşen sunumla Pixel ailesinin son üyesi Pixel 3 ve 3 XL, Chrome OS tabanlı tablet Pixel Slate, akıllı ev cihazlarını tek merkezden kontrol edebilen Home Hub tanıtıldı.

Elveda alüminyum, merhaba cam kasa

Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Pixel 2 ve 2 XL‘ın üzerine bir hayli yeni özellik ve detay katan Pixel 3 ve 3 XL, ön ve arka yüzünün kaplamasında cama geçiyor. Bu da yarattığı premium hissini pekiştiriyor. Alüminyumdan cama geçiş cihaz ağırlıklarını biraz daha artırsa da verdiği hissi güçlendiriyor. Ağustos sonunda sızan Pixel 3 ve 3 XL özellikleriyle bire bir örtüşen lansmanda dikkat çeken özellikler ise yapay zeka ve kamera dokunuşları oldu.

Kamera ve yapay zeka buluşuyor

Kamerası iyileştirilen telefon hızlı portre çekimi, titreyen ellerle fotoğraf çekme gibi sorunları çözmüş görünüyor. Yapay zekadan da faydalanarak iOS’teki Live fotoğrafları sonradan iyi kadrajlara geçirme özelliği Pixel’e de sıçrıyor. Yapay zeka daha iyi bir kare varsa otomatik öneriyor ve bir kopyası kaydedilebiliyor. Ayrıca Google’ın yapay zekasını sergilediği en iyi algoritmalarından Lens de kameraya dahil ediliyor. Böylece kamera üzerinden bir menü, karekod, kartvizit, tabela gibi ögeler kolaylıkla taranabiliyor. Ayrıca gözlük, ceket gibi ürünler de Lens ile taranarak otomatik Google araması gerçekleştirilebiliyor ürün hakkında.

Kameranın yeni modları arasında gece çekimlerini yazılımla iyileştiren Night Sight, yapay zekayla iyileştirilmiş yüksek kalitede dijital yakınlaştırma ve Google Clips ile tanıtılan insan ve hayvan gibi hareketli nesneleri otomatik takip edip fotoğraflayan Photobooth özelliği yer alıyor.

Gelen aramaya yanıt veremiyorsanız, yapay zeka yanıtlasın

Pixel 3 ve 3 XL’ın yıldız özelliği, Google Duplex ile birleştirilmiş arama menüsü oldu. Telefonu açamayacak durumdaysanız veya tele pazarlama için aranıyorsanız yanıt vermek yerine sözü yapay zekaya bırakabiliyorsunuz. Yapay zeka karşı tarafa telefona şu anda yanıt veremediğinizi ama söylenenlerin doğrudan ekranda metin olarak görüneceğini belirtiyor. İnsan-robot dialogu devam ederken siz de isterseniz söz alabiliyorsunuz veya nazikçe reddedebiliyorsunuz. Konuşmayı gerçek zamanlı metine dönüştürmesi bu teknolojinin en önemli ve dikkat çeken atılımı.

Pixel Stand

Google’ın 79 dolardan satışa çıkaracağı kablosuz şarj standı Pixel Stand de Pixel 3 ve 3 XL ile birlikte tanıtıldı. Enerjiyi USB-C ile alan ve telefonu kablosuz şarj eden Pixel Stand, aynı zamanda bir fotoğraf çerçevesine dönüştürüyor telefonu. Geceleri ise otomatik olarak rahatsız etme moduna geçiriyor. Bu da kullanıcıların genellikle standlarını yataklarının ucuna koyacağı içgörüsüyle geliştirilmiş. Müzik, Assistant gibi destekler de göz önüne alarak cihazın dik duracağı konumda maksimum fayda sağlaması göz önüne alınmış. Ayrıca akıllı kapı zili Nest Hello uyumlu çalışarak doğrudan kapıyı açmayı da sağlıyor.

3 renk seçeneği

3 renk seçeneğiyle piyasaya çıkacak olan telefonlar, önceki modellerindeki espriyi sürdürüyor; Just Black, Clearly White ve Not Pink. 5,5 inç ekranlı Pixel 3’nin 64 GB’lık verisyonu 799, 128 GB’lık versiyonu ise 899 dolardan; 6,3 inç ekranlı Pixel 3 XL’ın 64 GB’lık versiyonu 899, 128 GB’lık versiyonu 999 dolardan satışa çıkacak.

Sunumun tamamını yazının altındaki tweet üzerinden izleyebilirsiniz.

 

Görsel: Google