Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pixel 4: Yardım Etmek İçin Burada

Pixel 4: Yardım Etmek İçin Burada

Google, 15 Ekim'de düzenlediği Made by Google '19 etkinliğiyle geliştirilmiş kamera, dahili radar ve sesi yazıya dönüştürme özellikleriyle yeni akıllı telefonu Pixel 4 ve Pixel 4 XL'i tanıttı.

Google, 15 Ekim’de düzenlediği Made by Google ’19 etkinliğinde yeni akıllı telefon Pixel 4 ve 4 XL, dizüstü bilgisayarı Pixelbook Go, kablosuz kulaklıkları Pixel Buds, modem Nest Wifi, hoparlör Nest Mini tanıttı ve bulut tabanlı oyun platformu Stadia‘nın çıkış tarihini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl “hayatınızdaki en yardımcı cihaz” sloganıyla piyasaya çıkan Pixel 3 ve 3 XL‘ten sonra sırada Pixel 4 ve 4 XL de benzer bir dil ile, yardım etme mesajıyla ortaya çıkıyor. Akıllı telefonların artık belirli bir seviyeye ulaştığı ve üç aşağı beş yukarı aynı özellikleri sunduğu yıllar yaşıyoruz. Telefonlar artık devasa sıçramalarla değil küçük farklılıklarla ayrışabiliyor. Cihazlar arasındaki tercihlerimiz spesifik özellikler yerine marka tercihlerimize göre şekilleniyor ve kimsenin yüksek fırsat maliyeti ödemesine de gerek kalmıyor.

Google’ın yeni akıllı telefonu Pixel 4 ve 4 XL, bugüne piyasaya çıkmadan hakkındaki bilgilerin basına en çok sızdığı akıllı telefonlardan birisi. Lansman gerçekleşmeden, hatta aylar öncesinden telefon hakkındaki neredeyse her şey biliniyordu. Ve hatta bunların bir kısmı Google tarafından gösterilerek bir hareket de yaratılıyordu. Radar ve yüz tanıma özelliklerini gösteren video 29 Temmuz’da Google’ın hesabından yayınlanmıştı. Ancak yine de resmi lansmanla birlikte tüm özelliklerine hep birlikte bakalım.

Portre modu, gökyüzü fotoğrafçılığı ve çift lens

Pixel 4 ve 4 XL, önceki modellerine ek olarak artık ikinci bir lense daha sahip. Apple, iPhone 11 Pro ile üç lense geçerken keza bu sırada Çin menşeli pek çok marka 4 lense kadar çıkarken Pixel 4 standart lensinin yanına telefoto lens ekliyor. Telefonların kamera donanımı 12,2 MP f/1.7 ana lens, 16 MP f/2.4 telefoto lens ve 8 MP ön kamera şeklinde sıralanıyor. Video tarafında ise 30 fps ile 4K ve 120 fps ile 1080p kayıt gerçekleştirebiliyor.

Geniş açılı lenslerin de yaygınlaştığı dönemde Google, telefotonun daha önemli olduğunu söyleyerek bu yönde bir adım atmış. Bu sayede önceki nesillerde yapay zekanın yarattığı derinlik algısı ile oluşan portre moduna şimdi ikinci lensten alınan veri de ekleniyor. Karanlık ortamlarda çekilen fotoğraflarda da Pixel 4 ve 4 XL, önceki nesilde gösterilen performansı yükseltiyor. HDR+ desteği ile birlikte gece çekilen gökyüzü fotoğraflarında Samanyolu açık bir şekilde görülebiliyor.

 

 

Radar ile hareketi algılamak

Telefon ekranları uçtan uca uzanırken Pixel 4 ve 4 XL, kalın bir üst şerite sahip. Pek çok model bir çentik ile üst kısımda da alan açarken Google elindeki donanımı yerleştirmek için bu alanı farklı şekilde kullanmış. Üst kısımdaki alanda yüz tanıma ve dahili radarı bulunuyor. Bu radar teknolojisi telefonda Motion Sense olarak anılıyor. Ancak Google’daki kökleri Project Soli‘ye uzanıyor.

Motion Sense, telefonun çevresinde bir radar alanı yaratıyor ve bu alandaki hareketleri görebiliyor. Yüz tanıma teknolojisi de bu hareketi algılıyor. Ne kadar güvenli olduğu konusunda net bir açıklama yapılmasa da tek biyometrik veri kaynağı yüz tanıma teknolojisi. Pixel 4 ve 4 XL’de parmak izi okuyucu bulunmuyor.

Motion Sense’in diğer marifetleri ise telefona dokunmadan üzerinde elinizi ileri geri hareket ettirdiğinizde parça değiştirme, çağrı yanıtlama ve alarmı kapatma gibi işlemler yapabiliyor. Telefona uzandığınızda otomatik olarak uyanıyor, uzaklaştığınızda ise kapanıyor. Ve en eğlenceli tarafı ise Pokémon’lu duvar kağıtlarıyla etkileşime geçilebiliyor. Pokémon veya Eevee’ye el sallayabiliyor ve gıdıklayabiliyorsunuz.

Yeni görüntüsüyle ve yetenekleriyle Google Assistant

Google Assistant, Pixel 4 ve 4 XL ile birlikte yeni bir görünüme kavuşuyor. Siyah ve sade arayüzü kendini belli ederken en dikkat çeken yönü ise Recorder uygulaması ile sesle söylenen her şeyi yazıya dönüştürmesi. Adeta gerçek zamanlı bir deşifre aracı gibi çalışabiliyor. Bu özellik en basit haliyle not tutarken en karmaşık haliyle de uzun görüşmeleri ve konuşmaları yazıya dökmede büyük zaman kazandıracak güçte.

Google Pixel 4 799 dolar, 4 XL 899 dolardan başlayan fiyatlarıyla ön sipariş döneminde.

Görsel: Google