Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Stadia 19 Kasım’da Piyasaya Çıkıyor

Google Stadia 19 Kasım’da Piyasaya Çıkıyor

Google geçtiğimiz gün gerçekleşen etkinlikte bulut tabalı oyun servisi Stadia'nın çıkış tarihinin 19 Kasım olduğunu açıkladı.

Google, geçtiğimiz Mart ayında Game Developers Conference 2019’daki oturumunda Stadia isimli oyun platformunu tanıtmıştı. Geçtiğimiz gün gerçekleşen ve Pixel 4 etkinliğinde bulut tabanlı oyun servisinin çıkış tarihi açıklandı. Şirket etkinlikte yapılan açıklamada Google Stadia’nın 19 Kasım’dan itibaren satışa çıkacağını duyurdu.

Stadia televizyon, Google Pixel ve dizüstü bilgisayarlar ile uyumlu olacak

Google bulut tabanlı veri akışını sağlamak için dünyanın dört bir yanındaki küresel altyapısını ve veri merkezlerini kullanacak. Televizyon, Google Pixel ve dizüstü bilgisayarlar ile uyumlu şekilde çalışacak olan sistem yüksek grafik çözünürlüklü olarak oyun oynama fırsatı sunuyor. Google yapılan açıklamadan İşletim sistemi fark etmeksizin kullanılabilecek olan Stadia’da 720p deneyim için 10 Mbps indirme ve 1 Mbps yükleme, 4K’da oynamak için 35 Mbps indirme hızı olması gerektiğini bildirdi.

Aylık abonelik ücreti 9,99 dolar

Aylık Abone ücretinin 9,99 dolar olduğu oyun servisinin Stadia Founder’s Edition aboneliği ise 129,99 dolar olarak belirlendi. 14 ülkede kullanılmaya başlanacak bulut tabanlı oyun platformu Türkiye’de hizmet vermeyecek.

Apple Arcade’in rakibi olması beklenen Stadia ile Red Dead Redemption 2, Mortal Kombat 11, Assassin’s Creed Odyssey, Baldur’s Gate 3, Borderlands 3, Destiny 2: The Collection, Doom, Final Fantasy XV, Just Dance 2020, NBA 2K20, Wolfenstein: Youngblood, Kine gibi oyunlara erişmek mümkün olacak.

Görsel: Youtube