Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkinci Nesil Google Pixel Buds: Daha Güçlü Ses ve Tamamen Kablosuz Kulaklıklar

İkinci Nesil Google Pixel Buds: Daha Güçlü Ses ve Tamamen Kablosuz Kulaklıklar

Google, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği etkinlikte yeni Pixel Buds kulaklarının özelliklerini tanıttı.

Google geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği etkinlik ile Pixel 4 ve Pixel 4 XL modelleri tanıttı. Yeni telefonların tanıtımının gerçekleştiği etkinlikte Pixelbook Go, Google Stadia, Google Nest ve Google Pixel Buds lansmanları da yapıldı.

Pixel Buds tek seferde 5 saatlik kullanım sunuyor

Google’ın ilk olarak 2017 yılında geliştirdiği kablosuz kulaklık Pixel Buds kulaklıları birbirine bağlayan bir kablo bulunuyordu. Ayrıca ürünün ses kalitesi kullanıcılardan geçer not alamamıştı. Yapılan tanıtımda Pixel Buds’ın yeni tasarımı ve özellikleri açıklandı. Google ikinci nesil kulaklıkları kablodan tamamen arındırdı ve taşıma kılıfını da değiştirerek Apple’ın AirPod kulaklılarının taşıma kutusunu andıran daha oval bir tasarıma geçti.

Ergonomik bir tasarım oluşturmak isteyen Google binlerce insanın kulağını tarayarak kulaklıkların yapısını belirledi. Google bu sayede spor yaparken bile Pixel Buds’ı kullanmanın mümkün olacağını söylüyor. Tek bir şarj ile 5 saatlik bir kullanım süresi olduğunu söyleyen Google bu ömrün taşıma kutusu ile birlikte 24 saate çıkabileceğini söylüyor.

Kulaklıkların ses kalitesini iyileştirildi

Kullanıcıların oldukça şikayetçi olduğu ses kalitesi ise geliştirilmiş. Pixel Buds kullanıcının bulunduğu ortamı analiz ederek ses seviyesinde otomatik olarak değişiklik yapıyor ve rahatsız edici gürültülerin duyulmasını engelliyor. Sessiz bir ortamdan gürültülü bir ortama geçildiğinde ses seviyesi ortama Adaptive Sound ile herhangi bir müdahale olmadan yükseltiliyor. Mikrofon için de ortam sesleri ve kullanıcı dikkate alınmış. Pixel Buds çene kemiğindeki titreşimleri algılayabilen bir ses ivme ölçer sayesinde gürültülü veya rüzgarlı ortamlarda sesin karşı tarafa net aktarılmasını sağlıyor.

Kulaklıkların alt tarafında yer alan ufak hava delikleri de kullanıcının güvenliği düşünülerek yapılmış. Kullanıcıların çevredeki olayların farkına varması için yeteri miktarda çevresel sesin duyulmasına izin verilmiş.

Blutooth kapsama alanı bir futbol sahası genişliğine kadar çıkabiliyor

Bluetooth 4.0+ özelliği bulunan Pixel Buds dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve iOS cihazları ile eşleşebiliyor. Pixel telefonları ve diğer Anroid 6.0+ cihazlarla ise tek bir dokunuşla eşleşebiliyor. Google Bluetooth menzilinin kapalı alanlarda üç oda uzaklığı açık alanlarda ise yaklaşık olarak bir futbol sahası olduğunu belirtti. Telefona dokunmadan Google Asistan’a erişebilme özelliği de bir diğer yenilik arasında bulunuyor. “Hey Google” sesli komutu ile Google Asistan’a erişmek mümkün kılınıyor. Google Asistan sayesinde metin gönderip yayın dinlenebilirken anlık çeviri özelliği de kullanılabiliyor.

Google Pixel Buds dört farklı renk seçeneği ile birlikte önümüzdeki yıl 179 dolara satışa çıkacak.

Görsel: Google