Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müzik Aletlerinden Yansıyan İnsanların Görüntüleri ile 29. Akbank Caz Festivali Reklam Filmi

Müzik Aletlerinden Yansıyan İnsanların Görüntüleri ile 29. Akbank Caz Festivali Reklam Filmi

29. Akbank Caz Festivali'nin reklam filmi müzik aletlerinden yansıyan insan bedeninin formu ile festivalin bu seneki tanıtımını gerçekleştiriyor.

Caz denince akla Türkiye’nin en köklü festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali geliyor. 1991 yılından bu yana düzenlenen festival dünyanın en önemli caz müzisyenlerinin yanı sıra gelecek vadeden genç kuşaktan yeni isimlere de yer veriyor.

Her yıl etkinlik yelpazesini genişleyerek büyüyen Akbank Caz Festivali paneller, atölyeler, film gösterimleri, dinletiler ve sosyal sorumluluk projeleri ile artık sadece bir caz festivali olmaktan çıkıp çok yönlü bir organizasyon haline geldi. Festival, bununla birlikte 2006 yılından itibaren gerçekleştirdiği Kampüste Caz konserleri ile İstanbul’un dışında Türkiye’nin birçok kentine ulaştı.

Şehrin sokakları ve insanları reklam filminin merkezinde yer alıyor

Bu yıl festival için hazırlanan reklam filmi geçtiğimiz sene olduğu gibi TBWA\Istanbul imzası taşıyor. Şehrin sokaklarının ve şehirdeki insanların merkezinde olduğu filmde insanların kıvrılıp uzanan uzuvları ve vücutları dikkat çekiyor. Bir saksafondan veya bir trompette çıkan yansımanın havasının verildiği reklamda İstanbul’un manevi sembollerinden olan kedi ve Galata Kulesi de yer alıyor.

130 sanatçı 36 ayrı mekanda sahne alırken 3 söyleyişi ve 25 atölye çalışması gerçekleşecek

17-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festival 130’dan fazla sanatçıyı Akbank Sanat, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Zorlu PSM ve Babylon gibi 36 ayrı mekanda ağırlayacak. Festival kapsamında ayrıca 3 söyleyişi ve 25 atölye çalışması gerçekleşecek.

Akbank Caz Festivali’nde bu yıl Charles Lloyd Sky Trio, Art Ensemble of Chicago, Yonathan Avishai Trio, The James Carter Organ Trio, Jakob Bro Trio feat. Joey Baron ve Marvin Sewell gibi isimlerle birlikte Türkiye’den Kerem Görsev Trio, Zuhal Olcay feat. Güvenç Dağüstün, Aydın Esen, İmer Demirer ve Ali Perret gibi caz müziğinin önemli temsilcileri yer alacak.

29. Akbank Caz Festivali’nin etkinlik programına, festivale katılan sanatçılara ve festival hakkındaki tüm bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Künye

Müşteri: Akbank
Ajans: TBWA\Istanbul
Yönetmen: Ege Tül
Yapım Şirketi: Anima İstanbul

Görsel: Youtube