Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kuşlar Müjdeliyor Caz Şehre Geri Dönüyor

Kuşlar Müjdeliyor Caz Şehre Geri Dönüyor

TBWA\Istanbul imzalı kampanyada Alp Sönmez, İlhan Erşahin ve Volkan Öktem, kuşların hareketlerinden ilham alarak hazırladıkları bestelerle 31. Akbank Caz Festivali’ni duyuruyor.

Türkiye’nin en köklü festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali bu yıl 31. yılının kutluyor. 1991 yılında İstanbul’da düzenlenen konserlerle başlayan etkinlik bugün atölyeler, film gösterimleri, dinletiler ve sosyal sorumluluk projeleriyle artık çok yönlü bir organizasyon. Geçtiğimiz yıl pandemi koşulları nedeniyle farklı bir formata taşınan ve “Evin Caz Hali” başlığı altında gerçekleşen etkinlikler bu yıl yeniden şehre dönüyor. Bu yılın teması ise sonbaharın simgeyi olan kuşlar.

31. Akbank Caz Festivali’nde “Yeniden Şehrin Caz Hali” söylemi

Pozitif iş birliğiyle gerçekleştirilen 31. Akbank Caz Festivali’nde açılış 1 Ekim tarihinde Galataport İstanbul Paket Postanesi’ndeki konserle başlayacak. Festival 10 Ekim tarihine kadar devam edecek. 10 günde gerçekleştirilecek 15 konserde 100’den fazla sanatçının performansı izlenebilecek. Babylon, Zorlu PSM, The Badau, Nardis Jazz Club, Bova’ya ek olarak bu sene Galataport İstanbul Paket Postanesi·ve festivale yeni eklenen açık hava sahneleriyle Müze Gazhane, Swissotel Sultan Park’ta da etkinlikler gerçekleştirilecek.

31. yılını müzisyenler ve dinleyicileriyle yeniden bir araya gelerek kutlayan festival, bu yıl “Yeniden Şehrin Caz Hali” söylemine odaklanıyor. Bu kapsamda TBWA\Istanbul tarafından hazırlanan kampanya ile sonbaharın habercisi kuşların harmonik hareketleri sanatçıların notalarıyla birleşiyor.

Kampanya için Alp Ersönmez, İlhan Erşahin ve Volkan Öktem kuşların hareketlerinden ilham alarak besteler hazırlıyor ve çalıyor. Sosyal medya ve açık hava kampanyalarıyla festivali duyuran Akbank, ilanlardaki QR kodlar sayesinde izleyicileri videolara yönlendiriyor. Dinleyiciler, kuşların dansına ve sanatçıların kuşların dans hareketine göre çaldığı müziğe bu sayede erişebiliyor

31. Akbank Caz Festivali’nin etkinlik programına, festivale katılan sanatçılara ve festival hakkındaki tüm bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Künye

Reklamveren: Akbank
Reklamveren Yetkilisi: Murat Göllü, Özge Baran Metin, Bengi Altun
Reklam Ajansı: TBWA\Istanbul
CCO: İlkay Gürpınar
ECD: Volkan Karakaşoğlu
CD: Ufuk Işık
Yaratıcı Ekip: Önder Dündar, Vehbi Bozdağ, Oytun Vural, Özge Güven, Burcu Tokatlı, Ferhat Şahin
Genel Müdür Yardımcısı: Ela Bilgisel
Müşteri İlişkileri Ekibi: Burçin Birim, Samet Erel, Lidya Marancıoğlu, Berfu Türüdü
Dijital Proje Yönetimi: Gülten Yılmaz, Gizem Güngör
Prodüksiyon Ekibi: Dilan Davutoğlu, Taha Palta
Post Prodüksiyon Şirketi: IPD
Müzik: İlhan Erşahin, Alp Ersönmez, Volkan Öktem
Medya Planlama ve Satın Alma: MediaCom

Görsel: Akbank Sanat