Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dövmelerle Animasyon Yaratmak

Dövmelerle Animasyon Yaratmak

Kanadalı dövme sanatçısı Phil Berge, dövmeleri animasyon kareleri olarak kurgulayarak zoetrop ya da flipbook stilinde animasyonlar üretiyor.

İnsan bedeni animasyon yapımında kullanılabilir mi? Neden olmasın? Bunun en etkileyici örneklerinden biri yaratıcı ajans DBLG ve animasyon stüdyosu Animade iş birliğiyle yaratılan Hey Pressto! idi. Film, insan vücudunda yaratılan geçici izlerle yaratılmış deneysel bir animasyondu. Bu defa ise insan bedenini tuval olarak kullanan Phil Berge’in çalışmaları var sırada. 

Bazıları tek bir bedene bazıları ise onlarca insanın bedenine çizilen karelerle yaratılıyor

Phil Berge, Montreal’de Tatouage Royal’de üretim yapan yetenekli bir dövme sanatçısı. Müşterilerine ve kendi bedenine çizdiği görüntülerden flipbook tarzında animasyonlar yaratıyor. Her animasyonlu dövme için önceden bir storyboard hazırlıyor. Çoğu geleneksel bir biçimde dans eden, basit hareketler yapan ya da uçan figürlerden oluşuyor. Felix the Cat’li ve kelebekli olan işlerde ise daha çok bir zoetrop stili gözlemlemek mümkün.  Bazıları tek bir kişinin bedenine ardışık olarak çizilen kare kare dövmelerden (zoetrop benzeri olanlar bu şekilde yaratılmış) oluşuyor. Bazıları da farklı bedenlere çizilmiş karelerin arka arka gelmesiyle yaratılmış. Örneğin Betty Boop Snow White’dan alıntıladığı aşağıdaki animasyon için farklı insanlara dövme yapmış. Bu film için toplamda 76 farklı dövme yaptığını belirtmiş.

Siz böyle animasyon karelerinden oluşan bir dövme yaptırır mıydınız?