Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İnsan Bedenindeki İzler Animasyona Dönüştü

İnsan Bedenindeki İzler Animasyona Dönüştü

DBLG, Animade ile iş birliği yaparak insan vücudundaki izlerle yaratılmış “Hey Pressto!” adlı deneysel bir animasyon hazırladı.

Reklam ajansı DBLG, sektördeki 10. yılını kutlamak amacıyla Londra merkezli animasyon stüdyosu Animade ile iş birliği yaparak “Hey Pressto!” adlı deneysel bir animasyon hazırlamış. Uzun süren beyin fırtınası seanslarının ardından ortaya çıkan bu animasyon, çıplak insan bedenine damgalanan izlerden oluşan bir stop-motion.

8 ayrı beden, 270 farklı 3B baskı damga

Animade animasyonun taslaklarını kare kare hazırladıktan sonra bunları DBLG’ye göndermiş ve DBLG her bir kare için gereken damgayı Cinema 4D’de modelleyerek fiziksel 3B baskılarını üretmiş. Bunun ardından damgaların vücutlarına basılacağı insanları bulmaları gerekmiş. 4 kadın ve 4 erkek olmak üzere 8 gönüllü insan animasyon için modellik yapmış. 270 adet damga bu modellerin kalçaları, göbek delikleri ve meme uçları gibi bölgelere basılarak animasyon kareleri hayata geçirilmiş. Yapım sürecini aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

En iyi sonucu elde etmek için cilde ne kadar bastırmak gerekir?

Animasyon hazırlanırken yaşanan en büyük zorluklardan biri, kimsenin canını yakmadan en iyi baskıyı elde etmek için damgaların cilde ne kadar bastırılması gerektiğini keşfetmek olmuş. Her karenin çekim aralarında 40 dakika beklemek gerekmiş. Üstelik bu bastırma dozu modelin cilt yapısına göre değişkenlik gösteriyormuş. Dolayısıyla her modelde farklı görüntüler ortaya çıkmış. Ancak bu farklılıklar filmin estetik yönünü güçlendirerek daha insani ve gerçekçi hale getirmiş.

DBLG bu projede fotoğraf yönetmeni olarak Wes Anderson’un yeni filmi stop-motion filmi Isle of Dogs’daki işlerini tamamlayan Malcolm Hadley ile çalışmış. Filmin ses tasarımı ise Mutant Jukebox tarafından yapılmış.

Görsel: Animade