Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Stop Motion Örmek

Stop Motion Örmek

Chloe Lemay, sanatsal yeteneğini ve örgü becerisini birleştirerek şirin bir örgü stop-motion hazırladı.

Yün, keçe gibi tekstil malzemeleri, stop-motion animasyonlara ayrı bir sevimlilik katıyor. Bunun en güzel örneklerinden biri Andrea Love’ın milyonlarca insan tarafından izlenen keçe animasyonları. Sevimlilik denince Laura Venditti’nin karantina dönemini anlatan şirin mi şirin animasyonunu anmadan geçemeyeceğim. Yine Anushka Naanayakkara’nın tekstil malzemelerini ustalıkla kullandığı A Love Story de yünden bir aşk hikayesi olarak akıllara kazındı. Hazırsanız bu defa Chloe Lemay’in gününüze neşe katacak örgü animasyonu var sırada.

Örgü koyunlar, animasyonun ardından duvar halısına dönüştü

Chloe Lemay, illüstrasyon ve animasyon dünyasının içinde olan bir sanatçı. Paylaşımları genellikle çizgilerden oluşuyor ama arada sırada tekstil malzemeleriyle de denemeler yaptığını görebiliyorsunuz. En çok ilgi çeken paylaşımı ise bu çitlerin üzerinden atlayan örgü koyunlar olmuş.

Lemay bu animasyonu kare kare kendi elleriyle örmüş. Toplamda 12 örgü kare hazırlamış. Animasyonun çok uzun zamanını aldığını, sonuçtan kendisinin de çok memnun olduğunu ve gelecekte başka örgü animasyonlar da yapmayı dört gözle beklediğini söylüyor. Animasyon bitince örgü kareleri bir duvar halısına dönüştürmüş.

Yapım aşamasına dair detayları paylaşmayı da ihmal etmemiş. Çizerek ve hareketleri planlayarak sıkı bir hazırlık yaptığı görülüyor.

Görsel: Instagram