Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
El Örgüsü Minyatür Kazaklar

El Örgüsü Minyatür Kazaklar

Althea Crome iğne kullanarak ördüğü minyatür kazaklarla, eldivenlerle ve berelerle bu alandaki ustalığın sınırlarını zorluyor.

Althea Crome, inanılmaz derecede detaylı minyatür kazaklarını yüzlerce saat süren titiz bir çalışmayla üretiyor. Indiana merkezli sanatçı, örgü örmeye üniversite yıllarında başlamış ve örgü mağazalarını sık sık ziyaret ederek becerilerini geliştirmiş. Örgü topluluklarının parçası olan Crome, yeni teknikleir öğrenme hevesine karşılık bu toplulukların tavsiye, bilgi ve rehberliğinde hızla yol almış.

Sanatçı, zaman geçtikçe kendini mikro örgü sancıları içinde bulmuş. Crome için küçük minyatür örgü örmenin özellikle teşvik edici ve özgürleştirici bir yanı var. Minik giysiler tasarlamak ve bunları nispeten hızlı bir şekilde örebilmek anında tatmin sağlıyor. Giderek daha küçük ve ayrıntılı parçalar yaratmaya devam ettikçe pratik açıdan da gelişmeye başlamış.

Crome’un şiş yerine kullandığı iğnelerin bazıları neredeyse insan saçı kadar ince

Crome, Van Gogh’un “Yıldızlı Gece” tablosu, antik Yunan amforaları ve Warhol’un çorba konserveleri gibi ikonik eserlerden ilham alıyor. Bir minyatür giysi örmeye başlamadan önce, kendi desenini tasarlıyor. Ardından yüksek mukavemetli cerrahi çelikten kendi yaptığı minik örgü iğnelerini kullanarak büyütme gücü yüksek bir büyüteç altında çalışıyor.

Animasyon stüdyosu LAIKA Studios tarafından çekilen aşağıdaki video, 6 yıl öncesine ait ancak son zamanlarda Kottke gibi mecralarda paylaşılarak yeniden ilgi görmeye başladı.

İçinizi ısıtacak örgü hikayeleri için aşağıdaki habere de göz atabilirsiniz.

Örgünün İyileştirici Gücü Üzerine Stop-Motion Hikayeler