Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Örgü Kamuflaj

Örgü Kamuflaj

Joseph Ford, Knitted Camouflage adlı fotoğraf serisini arka planla eşleşen kamuflaj kazaklar üzerinden kurguluyor.

Örgü günümüzde sıra dışı kullanım biçimleriyle çağdaş sanatçıların ve tasarımcıların malzemesi olabiliyor. Tekstil sanatçıcı John Allen ve tasarımcı J.W. Anderson’ın doğa manzaralı kazakları, Victoria Villasana’nın örgüyle giydirdiği vintage fotoğraflar, Phil Ferguson’un yiyecek formundaki örgü şapkaları, Damien Ludu ve Colin Peillex’in tasarladığı bere ören sallanan sandalye örgüyle ilgili yer verdiğimiz etkileyici projeler arasındaydı. Fotoğraf sanatçısı Joseph Ford’un “Knitted Camouflage” serisi de unutulmaz örgü projeleri arasındaki yerini alacak türden.

Kazaklar, el örgüsü!

İngiliz sanatçı Joseph Ford, Knitted Camouflage adlı fotoğraf projesi için geçtiğimiz 4 yıl boyunca örgü ustası olan arkadaşı Nina Dodd ile iş birliği yapmış. Fotoğraflarda kullanılan kazaklar ve hırkalar, kent manzaralarının içinde sessiz ve sakin şekilde kamufle olmuş durumda. Her bir model; arka plandaki koşu parkuruna, duvar desenine, murala, otobüs koltuğuna ya da bitkilere uyumlu bir örgü işi giymiş. Makine örgüsü gibi dursa da hepsi Dodd’un elle ördüğü, ustalığını konuşturduğu giysiler. Arka planda muralın yer aldığı fotoğraf için Fransız sokak sanatçısı Monsieur Chat ile çalışılmış. Chat bu kare için terk edilmiş bir fabrikanın duvarı üzerine kendi imzası haline gelen kedi karakterini resimlemiş. Joseph Ford’un sosyal medyada fotoğraf karelerini küçük hareketlerle video olarak paylaşmasıyla da sunum oldukça keyifli bir hale gelmiş.

Joseph Ford’u Instagram’ın yanı sıra, Facebook ve Behance üzerinden de takip edebilirsiniz. Ayrıca Ford’un projesine benzer kamuflaj temalı işlere ilgi duyuyorsanız, Menja Stevenson’dan otobüs ve tren koltuğu kumaşı ile yaptığı etek ceket tasarımlarına da göz atabilirsiniz.

Görsel: Behance