Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kim Olursan Ol, Beşiktaş’a Gel!

Kim Olursan Ol, Beşiktaş’a Gel!

Kalbi siyah beyazdan geçen herkesi dünyanın neresinde olursa olsun, ne yaşarsa yaşasın Beşiktaş buraya çağırıyor; Beşiktaş'ı sevmeye ve desteklemeye.

Beşiktaş, Türkiye’nin en büyük üç spor kulübünden. Destekleyenlerin kalbi siyah beyaz atıyor belki ama dünyalarının ne derece renkli olduğunu biz biliyoruz. Yolunuz bir maç günü Beşiktaş’a düşerse siz de o takımın aslında her renkten insanın desteğiyle dolup taştığını görebilirsiniz. Zaten çok da uzakta bir semt değil, İstanbul’un kalplerinden birinde, yeditepeden birinin eteklerinde.

Beşiktaş, taraftarını ya da taraftarının önem verdiği değerleri de yücelten bir takım. Fikret Orman, Beşiktaş’ın Türkiye’ye en fazla döviz sokan kurumlardan olduğunu dile getiriyor ama Efendi Beşiktaş ya da Koff’un yaptığı Süleyman Seba kısa animasyonlarında görüyoruz ki aslında kurum değil bunu yapan, o kuruma olan taraftarların sevgisi ve desteği. Zaten Vodafone’un takıma sponsor olmasıyla her şey yeniden canlandı, adeta Beşiktaş yeni stadıyla anka kuşu gibi doğdu küllerinden kartaldan ziyade. Stadyum ve formalar tarihi dokuyu koruyan şekilde yenilendi, Vodafone takımı sanki ilk gününden beri yanındaymış gibi sahiplendi.

Tüm Dünyanın Kalbi İki Renkte Birleşseydi?

Türkiye’nin en fazla centilmenlik kupası alan takımı Beşiktaş, artık dünya çapında bir takım olma yolunda ilerliyor. Bunun adımlarını atan takım maçlarını Çin’de yayınlamaya başladı. Taraftarlarının yaratıcı olduğu kampanyası #ComeToBesiktas ile 1,2 milyar kişiye ulaştı. Ve şimdi de reklam ajansları Muhabbet ile Come to Beşiktaş reklam filmini yayınladılar. Muhabbet, geçtiğimiz sene Beşiktaş için yaptığı Sessiz Tezahürat işiyle Kristal Elma’da Dijital ve Sosyal Medya kategorisinde büyük ödülü almıştı. Come to Beşiktaş videosu da şu an Youtube trending listesinde bir numaraya oturdu.

Mevlana’nın sözlerinin takıma ışık tutmasını hedeflediğini belirten Fikret Orman, “gel, ne olursan ol Beşiktaş’a gel” diye tüm dünyaya selam yolladıklarını söylüyor. Beşiktaş böylece yeni kampanyasında dil, din, ırk ayrımı yapmadan herkese gel diyor. Yeni kampanyasının imaj reklamı olarak da güzel bir başlangıç yapıyor. Reklam, Şampiyonlar Ligi maçlarında Dünya’nın her yerinde gösterilecek. Beşiktaş’ın hedefi taraftar sayısını 100 milyona çıkarmak.

Ayrıca reklam filminde Everton’a transfer olan Cen Tosun da görülüyor. Reklam filmi transfer öncesi çekildiği için Fikret Orman görüntülerin kalmasını istemiş. Sonuçta Cenk Tosun takım için nerede oynarsa oynasın bir Beşiktaşlı.

Künye:
Reklamveren: Beşiktaş
Reklamveren Yetkilileri: Umut Kutlu, Sinem Süslü, Seda Savran
Reklam Ajansı: Muhabbet
Kreatif Direktörler: Emrah Karpuzcu, Kenan Ünsal
Yaratıcı Ekip: Pelin Ün, Roksan Sarıoğlu, Emre Günaydın, Selin Uğur, Şadi Akbudak
Ajans Prodüktörü: Levent Köstepen
Kreatif Stratejist: Sedcan Altundal
Müşteri İlişkileri: Türkü Yaka
Prodüksiyon Şirketi: Hacıyatmaz
Yönetmen: Burcu Matur
Sound Design: Oğuz Kaplangi, Serkan Çeliköz

Görsel: Youtube