Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Topa Kafa Atar, Saçını Topuz Da Yapar

Topa Kafa Atar, Saçını Topuz Da Yapar

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı ana sponsoru AVON, takımla birlikte çektikleri yeni reklam filminde, futbolun kadınlara ne kadar çok yakıştığı gösteriyor.

Dünyada uzunca bir süredir geleneksel kadın algısı yaşıyordu. Kadınlar tüy kaldırsa tırnağı kırılırdı adeta. Kadın dediğin evde otururdu, çocuğuna bakardı şayet kocasının durumu iyiyse. Şu an günümüzde resmedilen kadın bundan çok farklı bir yerde, artık kadınlar gücünü ve cesaretini saklamıyor. Eskiden de saklamıyordu ama artık medya da saklamıyor. Çünkü kadınlar kadınları anlatabiliyor. Ya da bir kadın yanlış anlatıldığında “hayır, bu yanlıştır” denebiliyor. Hatta şu an sadece kadınlar güçlü demek yanlış. Artık toplumlarda cinsiyetler önemini kaybetti, cinsel kimliksiz bir şekilde insanlar güçlü ve cesur olduklarını dile getiriyorlar. Beşiktaş Kadın Futbol Takımı da gücünü ve güzelliğini saklamayan bir takım.

Hayallerinin Peşinden Gitmek Yakışır Sana

AVON markası Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’nın ana sponsoru. AVON kadınların her alanda varlık gösterebilmelerine katkıda bulunmak amacıyla kadın futbolunu destekliyor. Marka, Ogilvy İstanbul’la birlikte bu desteği pekiştirmek adına #YAKIŞIRSANA isimli bir reklam kampanyası hazırladı. Kampanya hem kadına biçilen güzellik algılarını eleştiriyor hem de mücadeleci ruhun gerçek güzelliğe sahip olduğunu vurguluyor. Ayrıca AVON, kampanyayla farkındalık yaratıp Türkiye’de kadın futbolunu güçlendirmeyi de amaçlıyor.

Reklam filminde Beşiktaş Kadın Futbol Takımı oyuncuları rol alıyor. Filmde kullanılan glitch, görüntü çoklama gibi efektlerle görsel olarak da kadın özelliklerini vurguluyor. Tabii reklam filmi Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’nın olunca da reklam siyah-beyaz. Siyah-beyaz hem sahnelerin dinamizmini de artırıyor. Farklı makyaj stilleriyle gördüğümüz takım oyuncularıyla AVON, futbol ve kadın ilişkisindeki klişeleri de yıkmayı hedefliyor.

Künye:

Reklamveren: AVON
Reklamveren Yetkilileri: Hande Orhan, Senem Bilgin, Elif Kortan
Ajans: Ogilvy İstanbul
Genel Müdür: Elif Adali Erten
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Selim Ünlüsoy
Yaratıcı Yönetmen: Bahadırhan Pekşen
Sanat Yönetmeni: Özgür Köklü
Metin Yazarı: Eren Altuniş, Aylin Atabay
Müşteri İlişkileri: Murat Derman, İhya Selim
Prodüksiyon: Fulya Akay, Begüm Özkul
Yaratıcı Strateji Direktörü: Eren Alphan
Yapım Şirketi: Kala Film / Serter Tırmık
Fotoğraf Yapım Şirketi: PPR / Candaş Arın

Görsel: YouTube, Ogilvy İstanbul