Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2019’da Hiç Dinleyemediğimiz Kadınlar

2019’da Hiç Dinleyemediğimiz Kadınlar

VMLY&R İstanbul tarafından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu için hazırlanan kampanya sesini hiç dinleyemediğimiz kadınları gündeme getiriyor.

Türkiye’nin her kesiminden ve her yerinden kadınlar kendi hayatları hakkında karar verebilmek için zorlu mücadeleler veriyor. Kadın cinayetlerini durdurmak ve kadınları şiddetten korumak için çalışan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) her tür kadın hakkı ihlaline karşı mücadelesini sürdürüyor.

Her ay düzenli olarak rapor yayınlayan platform Ekim ayında 36 kadının Eylül ayında 53 kadının Kasım ayında ise en az 39 kadının, erkekler tarafından öldürüldüğünü bildirdi. 2019’da sesine kulak verilmeyen yardım çığlığı hiç duyulmayan 430 kadın erkek şiddeti ile öldürüldü.

VMLY&R İstanbul yardım çığlığı hiç duyulmayan kadınları listeledi

VMLY&R İstanbul da KCDP için gerçekleştirildiği kampanya ile hayatını kaybeden ve sesini hiç dinleyemediğimiz kadınları gündeme getiriyor. Spotify yıl boyunca kullanıcıların dinlemiş olduğu müzikler için yaptığı özeti uyarlayarak kampanyayı düzenleyen VMLY&R İstanbul saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden kadınların listesini ve hikayesini paylaşıyor. Böylelikle son zamanlarda sosyal medyada sıkça karşımıza çıkan Spotify yılın özeti sırlaması şiddet sonucunda yaşamını yitiren kadınların yer aldığı sırlamaya dönüşüyor.

 

VMLY&R İstanbul tarafından hazırlanan kampanya platformun Instagram Hikayeler bölümünden paylaşıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu bir kadın daha ölmeden 6284 sayılı Kanun’un ve İstanbul Sözleşmesi’nin etkin uygulanmasını talep ediyor KCDP kadınların bu konuda aksiyon alması için protesto düzenliyor. Türkiye’de kadınlar 8 Aralık Pazar günü saat 17.00’de erkek şiddetini ve kadın cinayetlerini protesto etmek amacı ile İstanbul’da Kadıköy Beşiktaş İskelesi’nde buluşacak.

 

Künye

Müşteri: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu
Ajansı: VMLY&R İstanbul
Proje Ortağı: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu
Yönetici Kreatif Direktör: Ayşe Aydın Erdoğan
Kreatif Direktör: Mehmet Güney
Yaratıcı Ekip ve Grup Başkanları: Cem Bilgi, Melik Atalay
Art Direktör: Utku Gümüş

Görsel: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu