Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dev Şikayet Dilekçesi

Dev Şikayet Dilekçesi

TBWA\Istanbul tarafından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu için yaratılan #ölmekistemiyorum etiketli afişte kadınların yaşamak için defalarca dilekçe vermek zorunda kalması hatırlatılıyor.

Türkiye’de son on yılda kadın cinayetleri üç kat arttı. 2019 yılında 474 kadın öldürüldü. 2020 yılında ise 300 kadın öldürüldü, 171 kadının ölümü de şüpheli olarak kayıtlara geçti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) tarafından paylaşılan verilere göre sadece geçtiğimiz şubat ayı içerisinde 28 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 12 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu.

İstanbul’un en kalabalık noktalarından birinde dev bir şikayet dilekçesi

2010 yılından bu yana kadın cinayeti verilerini kamuoyu ile paylaşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, bu şiddetin son bulmasını ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını talep ediyor. TBWA\Istanbul tarafından hazırlanan kampanya ile kadınların ‘Ölmek İstemiyorum’ diyerek verdiği dilekçeyi paylaşarak kadınların vermiş olduğu yaşam mücadelesine vurgu yapıyor.

İstanbul Zincirlikuyu’daki reklam panosuna asılan dev şikayet dilekçesi, defalarca başvurmalarına rağmen kadınların yaşadığı sistematik şiddeti görmezden gelen kişi ve kurumlara bir çağrıda bulunuyor. Verilen bir örnek üzerinden diğer tüm şiddet gören kadınların maruz kaldığı yaşam mücadelesi gösteriliyor. Kadınların yaşamak için defalarca şikayet dilekçesi vermesine gerek olmadığını hatırlatan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması gerektiğinin altını çiziyor.

Görsel: Instagram