Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cannes Lions 2021 Media Kategorisinde Türkiye’ye Üç Ödül

Cannes Lions 2021 Media Kategorisinde Türkiye’ye Üç Ödül

TBWA\Istanbul imzalı Görünmez Dilekçeler kampanyası Cannes Lions 2021’de Media kategorisinde 1 Altın ve 2 Gümüş Aslan kazandı.

Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali‘nin ikinci gününde Creative Data, Direct, PR, Social & Influencer, Media ve Creative Strategy kategorilerinde kazanan işler açıklandı. TBWA\Istanbul imzalı Görünmez Dilekçeler (Invisible Petitions) kampanyası Cannes Lions 2021’de Media kategorisinde 1 Altın (Gold Lion) ve 2 Gümüş Aslan (Silver Lion) kazandı.

2010 yılından bu yana kadın cinayeti verilerini kamuoyu ile paylaşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu için hazırlanan kampanyada kadınların ‘Ölmek İstemiyorum’ diyerek verdiği dilekçe paylaşılarak kadınların vermiş olduğu yaşam mücadelesine vurgu yapılıyordu.

Dev Şikayet Dilekçesi

“Ölmek İstemiyorum” afişi Zincirlikuyu’dan sonra çeşitli noktalara da asılmıştı

İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması gerektiğinin altını çizen dev afiş, İstanbul’un en işlek noktalarından olan Zincirlikuyu’ya asılmıştı. Afişin asılmasının ardından henüz bir gün bile geçmeden gece yarısı kimliği belirsiz kişiler tarafından kaldırılan afiş daha sonradan Beşiktaş ve Kadıköy başta olmak üzere İstanbul’un ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde belediyelerin de desteğiyle yeniden asılmıştı.

Görsel: Instagram, Cannes Lions