Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cannes Lions 2021’de Türkiye’ye Toplamda 6 Aslan [Cannes Lions 2021]

Cannes Lions 2021’de Türkiye’ye Toplamda 6 Aslan [Cannes Lions 2021]

Cannes Lions 2021 bugün sona ererken Türkiye, Görünmez Dilekçeler ve Finish Su Endeksi kampanyalarıyla toplamda 6 Aslan kazandı.

Bu yıl 21-25 Haziran tarihlerinde gerçekleşen Cannes Lions 2021’de bugün açıklanan kategoriler ile birlikte tüm kategorilerde ödüller sahiplerini buldu. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle iptal edilen festivalde bu yıl hem 2021 hem de 2020 yılları için değerlendirmeler yapıldı ve ödüller verildi. Bu yılki festivale 90 ülkeden toplamda 29.074 başvuru yapıldı.

Görünmez Dilekçeler kampanyası 5 Aslan, Finish Su Endeksi kampanyası ise 1 Aslan Kazandı

Media, PR, Outdoor Lions ve Glass: The Lion for Change kategorilerinde kısa listeye kalan TBWA\Istanbul imzalı Görünmez Dilekçeler kampanyası Cannes Lions 2021’de toplam 5 Aslan kazandı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu için hazırlanan kampanya Media kategorisinde 1 Altın (Gold Lion) ve 2 Gümüş Aslan (Silver Lion) kazandı.

Cannes Lions 2021 Media Kategorisinde Türkiye’ye Üç Ödül

Kadınların vermiş olduğu yaşam mücadelesine ve İstanbul Sözleşmesi’ne vurgu yapan iş aynı zamanda PR kategorisinde de 2 Bronz Aslan (Bronze Lion) kazandı.

PR Kategorisinde Ödül Kazanan İşler [Cannes Lions 2021]

Türkiye’nin suyunu korumak ve bilinçli su tüketimi konusunda farkındalık yaratmak için Havas İstanbul tarafından Reckitt için hazırlanan; Brand Experience & Activation, Media, PR kategorilerinde kısa listeye kalan Finish Su Endeksi kampanyası ise Brand Experience & Activation kategorisinde Bronz ödüle layık görüldü. Bu kampanya The One Show 2021’de de Green Pencil kazanmıştı. The One Show, Green Pencil ile çevreye duyarlı işleri ödüllendiriyor. Havas İstanbul’un Finish için hazırladığı bir diğer kampanya Kuşlar Geri Dönüyor Radio & Audio kategorisinde kısa listedeydi. MullenLowe İstanbul imzalı Kırmızı Kuşaklar kampanyası da Media kategorisinde kısa listeye kalan ancak ödül alamayan kampanyalar arasındaydı.

Brand Experience & Activation Kategorisinde Ödül Kazanan İşler [Cannes Lions 2021]

Görsel: Cannes Lions