Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Katkı Maddelerini Kapı Dışarı Eden Sebze Kafalar

Katkı Maddelerini Kapı Dışarı Eden Sebze Kafalar

We Believers imzalı kampanyada, doğal malzemeler Burger King’in ürünlerinden çıkarılan katkı maddelerini tek tek yakalayıp yok ediyor.

Burger King, Whopper’larını koruyuculardan arındırdığını geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği başarılı The Moldy Whopper kampanyası ile vurgulamıştı. Kampanya, Cannes Lions 2021’de pek çok farklı kategoride Aslan’ları topladı ve yaratıcılık festivaline de damga vurdu. Whopper’daki katkı maddelerini nasıl ortadan kaldırdığını göstermek isteyen fast food zinciri bu sefer uygulamalı bir anlatım benimsiyor ve katkı maddeli içerikleri tam anlamıyla yok ediyor.

“Katkı maddelerinden arındırma” ekibi Burger King şubesini basıyor

LANDIA prodüksiyon şirketinden Robert Llauró ve Agustín Alberdi’nin yönettiği “The Naturals vs. The Artificials” başlıklı reklam filmi Burger King’in tuhaf ve eğlenceli reklamlarına bir yenisini ekliyor. Kampanya, sebze formundaki bir grup ekibin Burger King şubesine girip yapay katkı maddelerinin hakkından gelmesini içeriyor. Sebze kafalar ve alevli hamburger köftesi dükkânın içinde saklanmış yapay katkı maddelerini bir bir buluyor ve onlara günlerini gösteriyor.

Sodyum Benzoat, monosodyum glutamat (Çin tuzu olarak biliniyor), polisorbat 80, kalsiyum propionat gibi katkı maddelerinin vücut bulmuş halinin yer aldığı filmde her yapay malzeme bazı sahneleri biraz fazla şiddet içerikli de olsa Burger King şubesinden kapı dışarı ediliyor. Tüm pis işleri halleden sebze kafaları dışarıda hamburger ekmeği ve alev alev yanan bir hamburger köftesi bekliyor ve bitirici vuruşu onlar yapıyor.

Reklam filminin sloganı ise Burger King’in son dönemde almış olduğu tavrın daha önceden alınmış olması gerekliliğini vurgulayarak tüketicilere hak veriyor. “Onları daha önceden kaldırmadığımız için üzgünüz” diyen marka, eğlenceli karakter tasarımları ve 80’ler esintili yazı tipi seçimleriyle kültleşmiş mafya filmlerini anımsatıyor.

We Believers tarafından yaratılan ve markanın koruyucu madde, renklendirici veya tatlandırıcı içermeyen içerik taahhüdünü destekleyen The Naturals vs. The Artificials, Latin Amerika ülkelerinin ardından Avrupa’da da gösterilecek.

Künye

Müşteri: Burger King
Ajans: We Believers
CCO: Gustavo Lauria
İdari Yaratıcı Yönetmen: Patricio Elfi, Joaquin Espagnol
Sanat Başkanı: Diego Grandi
Prodüksiyon Başkanı: Marcia Jaes
Marka Yöneticisi: Nallely Recinas
Proje Yöneticisi: Caterina Malpica
Prodüksiyon Şirketi: LANDIA
Yönetmen: Robert Llauro, Agustín Alberdi
İdari Yapımcı: Thomas Amoedo
Yapımcı: Claudia Del Bosque
DoP: Joseph Pardo
Sanat Yönetmeni: Rocio Gonzalez
SFX: Arvizu
Karakter Tasarımı: Roy García, Julio Azamor / La Posta
Post Prodükisyon: La Posta
VFX: La Posta
Müzik: Pickle Music
Beste: Alexis Estiz

Görsel: Vimeo