Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tüm Dünya Çiçek Bahçesine Dönüşüyor

Tüm Dünya Çiçek Bahçesine Dönüşüyor

Grif, "Equinox Collection" adlı animasyon serisinde canlıların, mekanların ve sıradan nesnelerin çiçek açtığı rüya gibi sahneler yaratıyor.

“Modern hayatın çökmesini ve her yeri yabani otların kaplamasını sabırsızlıkla bekliyorum.” diyen Hayao Miyazaki’ye katılmamak mümkün mü? O gün gelene kadar her yeri çiçeklerin kapladığını hayal etmekle yetinebiliriz belki de. Hayvanlardan insan büstlerine, Apple bilgisayarlara ve pikaplara pek çok şeyin nasıl da çiçek açabileceğini daha önce gördük. Grif ise Equinox Collection adlı dijital serisinde çiçeklenmenin dozunu artırıyor; insanlardan yollara, binalara ve aklınıza gelebilecek pek çok sıradan nesneye çiçek açtırıyor.

“Equinox Collection” doğanın enerjisini yansıtıyor

Manhattan’da yaşayan sanatçı ve yönetmen Grif, Equinox Collection serisinde, aynı Miyazaki’nin sözünde olduğu her yeri kimse ayak basmamışçasına yabani bir çiçek bahçesine dönüştürüyor. Serinin en beklenmedik parçası da Vermeer’in İnci Küpeli Kız tablosu.

Grif, döngüsel kısa animasyonlarının “doğanın enerjisinin biz olmadan bile nasıl gelişmeye, geri kazanmaya ve dönüştürmeye devam edeceğini göstermek için” tasarlandığını söylüyor. “Enerjiyi aktarma kavramı, sürekli hareket halinde olan bir kavramdır. Enerji sürekli olarak etrafımızda dönüşüyor. Bu termodinamiğin ilk kuralıdır.” diyor sanatçı.

Her parça, Grif’in yeniden ziyaret etmek istediği bir yere, zamana veya deneyime dayanan bir mini anlatı. Hafızasından sahneler seçmiş ve seyirciye bir nostalji duygusu yaşatmak için çevreyi biraz değiştirmiş. Kendi deyimiyle iyimserlik hissini ortaya çıkaran bir tür altın ışık eklemiş. Ona göre insanlar anılara genellikle sevgiyle bakar, bunlar gül renkli veya şeker kaplıdır ya da kişi hangi metaforu tercih ederse…

Serideki çalışmalardan bazıları geçtiğimiz ay Madrid’deki Callao City Arts programında izleyiciyle buluşmuş. Bir kısmı ise Moskova’da Collab tarafından yürütülen bir serginin parçası olarak sergilenecek.

Grif’in çalışmalarını takip edebileceğiniz tüm linklere buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Instagram