Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fortnite’ta Müzikal Bir Deneyim

Fortnite’ta Müzikal Bir Deneyim

Easy Life grubu, Fortnite’ta O2 ve topluluk içerik üreticilerinin katkılarıyla hazırlanan O2 Adası'nda etkileşimli bir konser deneyimi sundu.

Daha önceleri Marshmello ve Travis Scott gibi sanatçıların sanal konserlerine ev sahipliği yapan Epic Games oyunu Fortnite bu seriye bir yenisi daha ekledi. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında düzenlenen ve 5 gün boyunca süren Travis Scott konserleri toplamda 27 milyondan fazla tekil ziyaretçi tarafından takip edilmiş konserlerin tek bir etkinliği ise 12,3 milyondan fazla takipçi tarafından izlenmişti.

Island Records ve Epic Games ile bir projeye imza atan İngiliz telekominkasyon şirketi O2, Easy Life isimli İngiliz grubun yer aldığı bir müzik deneyimi sundu. 24 – 27 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen etkinliklerde O2 Arena‘nın sanal bir versiyonu yaratıldı. Etkinliğe özel yaratılan adanın kodunu giren kullanıcılar O2 Adası’na açılan kapıdan giriş yaparak konserleri takip etme fırsatı yakaladı. Arenaya giren kullanıcıları konser boyunca farklı evrenlerde çeşitli maceralar karşıladı.

Etkinlik için yaratılan adada etkileşimli müzik deneyimi ve çeşitli aktivasyonlar da gerçekleşti

Easy Life konserlerinin gerçekleştiği etkinlikte sadece sanal konserle değil aynı zamanda interaktif bir deneyim de sunuldu. Oyuncular O2 etkinliği boyunca sanal konserlerin yanı sıra farklı aktivitelere katılıp çeşitli ödüllerin de sahibi oldu. Konserler sırasında yaratılan evrende sörf ile gezinti yapmak da etrafta tura çıkmak da mümkündü. Fortnite Kreatif modunda inşa edilen adadaki konserler yaklaşık 20 dakika sürdü.

Her alanda yer alan çok sayıda ekranlar, kimi zaman bir çölün ortasında kimi zaman ise etkinlikler için özel yaratılan evrende izleyicilerin sanatçıları takip etmesini kolaylaştırdı. Toplam altı şarkılık konser deneyiminde tuvalet sifonunun çekilmesiyle çölde başlayan yolculuk katılımcıları toplanma noktasına gönderen dev borudan geçilmesiyle son buldu. Etkinliği takip eden bir çok oyuncu ve Twitch yayıncısı konser boyunca yayın yaptı ve ardından bu yayınların bazıları YouTube üzerinden paylaşıldı. Farklı bakış açılarından çekilen deneyim videolarından bir tanesine buradan ulaşabilir ve 20 dakikalık konserin atmosferini izleyebilirsiniz.

Pandemi nedeniyle sekteye uğrayan fiziksel konser deneyimleri yerine çevrimiçi etkinliklerin düzenlenmesi SXSW 2021 oturumunda da konuşulan konular arasındaydı. Bu ve benzeri örneklerin artması ise dijital dünyadaki etkileşimli konserlerin pandemi sonrasında da çeşitleneceğini gösteriyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

easy life (@easylife)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Twitter