Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Travis Scott’tan Fortnite İçinde Astronomical Konserler

Travis Scott’tan Fortnite İçinde Astronomical Konserler

Ünlü rap sanatçısı Travis Scott, Epic Games'in geliştirdiği battle royale oyunu Fortnite'da 10 dakikalık sanal konserler veriyor.

Dünyanın dört bir yanından milyonlarca oyuncuyu çeken ve en popüler battle royale oyunlarından biri olan Fortnite her yeni etkinliği ile bir öncekinin üzerine koyuyor. En son geçtiğimiz Şubat ayında Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile ortak bir kampanya düzenlenmişti. Fortnite oyununa yeni bir harita getirerek hayat kurtarmanın önemine dikkat çekmişti.

Battle royale platformunda Travis Scott rüzgarı

Etkinliklerde çığır açan Fortnite karantina döneminde unutulmayacak konserlere imza atıyor. Ünlü rapçi Travis Scott ile anlaşarak oyunun içinde sanal konserler düzenlemeye başladı. Tüm Fortnite adasının bir sahneye dönüştüğü etkinlikte ünlü sanatçı haritanın ortasında her oyuncunun net bir şekilde görebileceği devasa boyutlarıyla sahne alıyor.

Epic Games dünyanın her noktasından oyuncuların bu konseri yakalamasını istiyor. Dolayısıyla farklı zaman aralıklarında toplamda beş konser verilecek. 24 Nisan ve 25 Nisan’da ikişer konser verildi. En son konser ise 26 Nisan Pazar günü TSİ 01:00’de gerçekleşecek.

Şu ana kadar olan konserleri 12 milyondan fazla insan izledi

Önceki günlerde gerçekleşen konserlerde sanatçının yeni teklisi Astronomical ön plandaydı. Konserin atmosferi de bu doğrultuda ayarlandı. Oyundakiler uzayın derinliklerinden su altı yolculuğuna kadar farklı sahnelerde deneyimler yaşadı.

Epic Games şu ana kadar toplamda 12 milyondan fazla kişinin etkinliğe katıldığını ve canlı olarak konserleri izlediğini belirtti. Bu Fortnite’daki şu ana kadar en geniş etkinlik oldu. Fortnite içinde olmasanız da oyunu YouTube üzerinden takip etmek mümkün. Ayrıca pek çok yayıncı Twitch üzerinden canlı yayın açıyor. Dolayısıyla konseri izleyenlerin sayısı çok daha fazla.

Pandemi sonrası dünyanın her noktasında insanların evlerinde çekildiğini düşündüğümüzde konseri takip edeceklerinin sayısının rekor seviyede olacağın söylenebilir. Travis Scott eğer COVID-19 nedeniyle ertelenmeseydi dünyaca ünlü Coachella müzik festivalinde sahne alacaktı.

Marshmello da Fortnite’da kosner vermişti

Bu Fortnite’da düzenlenen ilk büyük konser değil. Geçtiğimiz yıl oyunun Pleasant Park haritasında bir konser alanı kurulmuş ve Marshmello platformun içinde canlı konser vermişti. 10 dakika süren sanal konseri 10 milyondan fazla kişi izlemişti.  Bu ve benzeri etkinlikler Fortnite’ı sadece bir oyun olmaktan çıkartıp sanal platform haline getiriyor. Gelecekte daha büyük ve sürükleyici etkinlikler de gerçekleşebilir.

Konserin tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel: Twitter