Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
QR Kodu Okutabilene Ücretsiz Whopper

QR Kodu Okutabilene Ücretsiz Whopper

Burger King, ABD'deki kampanyasında televizyonda yayınlanan reklam filmindeki QR kodu yakalayabilenlere ücretsiz Whopper dağıtıyor.

Burger King’in COVID-19 ile birlikte gelen karantina sürecindeki yaratıcı kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. Fast food zinciri geçtiğimiz hafta öğrencilere matematik, biyoloji, kimya ve edebiyat gibi alanlarda sorular yönelten Student Offer isimli bir kampanya gerçekleştirmişti. Öğrencilerin evde olduğu karantina sürecinde sosyal medyadan ve uygulamasından yönelttiği sorulara doğru cevap verenlere toplamda 150 bin ücretsiz Whopper dağıtacağını açıklamıştı.

QR kodlara gizlenmiş 10 bin ücretsiz Whopper

DAVID São Paulo ve David Miami imzalı kampanyasında ise bu kez Whopper televizyon reklamları ile dağıtılıyor. Ücretsiz Whopper’lara sadece QR kodu okutularak ulaşılabiliyor. Kodu okutmak için Burger King’in uygulamasını telefona indirmek gerekiyor. Tabii Burger King, QR kodu okutma işini tahmin edileceği üzere sıradan bir şekilde yamıyor ve işin içine biraz eğlence katıyor.

ABD’de gerçekleştirilen kampanyada televizyonlardaki reklamda yer alan QR kodları okutabilenlere toplamdan 10 bin Whopper dağıtılacak. Ancak QR kodu durmadan hareket ediyor. Televizyonun ekranının etrafında dört dönen kodun hareketleri eski bilgisayar koruyucuları hatırlatıyor. Bir köşeden diğerine giden kodu yakalamak ve Whopper’ı kapmak eğlenceli bir oyuna dönüşüyor.

Kampanya için hazırlanan reklam filminde yer alan QR kodu okutmaya çalışanlar ise hüsrana uğruyor. Çünkü kampanya için hazırlanan filmdeki kod örnek olarak kullanılıyor ve kodu okutanlar ücretsiz Whopper kazanamıyor.

Künye

Müşteri: Burger King
Burger King Brezilya Ekibi: Ariel Grunkraut, Thais Nicolau, Filipe Botton, Stephanie Pellin, Marilia Santos, Vinícius Simon de Freitas
Ajans: DAVID São Paulo
Yaratıcı Başkan Yardımcısı: Rafael Donato
Genel Müdür: Sylvia Panico
Yaratıcı Yönetmen: Edgard Gianesi
Ajans Yapımcıları: Fabiano Beraldo, Fernanda Peixoto & Andressa Cardoso
Sosyal Medya: Lucas Patricio
Ajans: David Miami
İdari Yapımcı: Carlos Torres
Prodüksiyon Şirketi: Hogarth Sao Paulo
Düzenleme: Cosmo Street Miami

Görsel: YouTube