Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sürüşü Otomatik Pilota Bırak Burger King’den Whopper Kap!

Sürüşü Otomatik Pilota Bırak Burger King’den Whopper Kap!

Tesla modellerin otomatik pilot güncellemesine eklenen Dur İşareti Kontrolü Burger King’in ücretsiz Whopper dağıttığı kampanyasının merkezinde yer alıyor.

Burger King daha önceleri; matematik, biyoloji, kimya ve edebiyat gibi alanlarda sorduğu sorulara doğru cevap verenlere, Sevgililer Günü’nde eski sevgilisinin fotoğrafını getirene, QR kodu yakalayıp okutabilenlere bedava Whopper vermişti. Bu sefer otonom sürüşe sahip akıllı otomobillerin sahipleri ücretsiz Whopper kazanma şansı yakalıyor.

Fast food zinciri, #AutopilotWhopper etiketli kampanyası ile markanın şubelerinin olduğu yerlerdeki Burger King tabelalarında kendiliğinden yavaşlamaya başlayan otomobil sahiplerini Whopper ile ödüllendiriyor. Peki ama bu araçlar neden yavaşlıyor?

Otonom sürüşteki araç Burger King tabelasını Dur İşareti olarak görüyor

Publicis Latvia ve MullenLowe US imzalı kampanya Tesla’nın trafik ışıkları ve Dur işaretini içeren yeni güncellemesinin tam olarak çalışmadığını eğlenceli bir şekilde gösteriyor. Otonom sürüşe sahip Tesla araçları yeni güncellemeyle Burger King şubelerinin tabelalarını muhtemelen rengi ve şeklinden dolayı Dur işareti olarak algılıyor. Araçalar, otonom sürüşün devrede olduğu sırada navigasyon sisteminde Burger King işaretini Dur işareti ile karıştırıyor. Yapay zekanın ne istediğini bildiğini belirten marka otomatik pilotu açın ve şubelerimizde durun diyor.

Burger King’de durmaya hevesli otonom araçlara ücretsiz Whopper

Fast food zinciri videoda otomobil markası belirtmiyor. Ancak iç aksamdan otomobilin Tesla Model 3 olduğu anlaşılıyor. Akıllı otomobilleri genel olarak ele alırken hepsinin bir Whopper için frene basmaya hevesli olduğunu esprili bir şekilde ifade ediyor.

BK uygulaması aracılığıyla otonom sürüş sırasında gösterge panelinin resmini çekmek ve #FreeWhopper ve #AutopilotWhopper etiketleri kullanarak paylaşım yapmak ödülü kazanmak için yeterli oluyor.

Genel olarak Tesla ve diğer otonom sürüşe sahip markaların trafik ışığı ve Dur işareti gibi levhaları sık sık güncellediği ve takip ettiği düşünüldüğünde kampanyanın hızlı bir şekilde zaman aşımına uğrayacağı da bir gerçek. Dolayısıyla bu eğlenceli Whopper kampanyası yalnızca bir gün boyunca sürdü. 23 Haziran günü sürüşleri sırasında görüntüleri kaydedenler Whopper kazandı.

Künye

Müşteri: Burger King North America
Başkan: Chris Finazzo
Kuzey Amerika Pazarlama Başkanı: Renato Rossi
Sosyal Medya Direktörü: Jorge Luiz R. Oliveira
Mobil Uygulama Müdür: Preston Nix
Ajans: MullenLowe US, Publicis Latvia
Publicis Latvia ECD: Andrey Tyukavkin

Görsel: YouTube