Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
RGB Ayarlı Copic Konsepti

RGB Ayarlı Copic Konsepti

Berkay Gürsoy’un Japon kalem markası Copic için yaptığı konsept tasarım "Copic of the Future" tüm renkleri tek bir kalemde topluyor.

Tasarımcıların, illüstratörlerin ve çizerlerin pek çoğu tatilde bile malzemelerini yanına alır. Ne de olsa çizmek sadece bir iş değil, severek hayatın bir parçası haline getirilen bir yaşam biçimi. Ancak ister tatil ister iş seyahati ister başka türlü bir yolculuk olsun en zor şey yanına alacağın malzemeler ve boya paleti arasında bir eleme yapmak. Eleme yapmamak da bir tercih tabii ama bu şekilde çantanızın büyük kısmı çizim malzemeleriyle dolacaktır. Son yılların gözde malzemesi marker’lar da bu anlamda en sık yanımızda taşıdığımız malzemeler. Artık çoğu çizerin ve tasarımcının geniş bir marker paleti var. Ürün tasarımcısı Berkay Gürsoy’un profesyonel kalem markası Copic için yaptığı konsept tasarım Copic of the Future ise tüm Copic renklerini tek bir kalemde toplayarak yaratıcı bünyelerin derdine çözüm öneriyor.

“Copic of the Future” ile tüm renkler tek kalemde

Kaliteli marker’larla ilgili tek sorun taşıma sorunu da değil elbette. Fiyatları oldukça uçuk olan bu kalemlerin her rengine sahip olmaya çoğu insanın bütçesi yetmiyor. Oysa palet zenginliği işe en çok güç katan unsurlardan. Berkay Gürsoy’un RGB ayarlı Copic of the Future tasarımı bu soruna da çözüm getiriyor ve istediğimiz rengi elde edebilmemizi sağlıyor.

Bu bir konsept tasarım olduğundan hayata geçirilmiş bir ürün değil ancak Gürsoy, hepimizin hayalindeki kalemi tasarlamış adeta. Instagram gönderisinin altındaki yorumlarda da ne kadar olumlu geri dönüşler aldığını görebilirsiniz. Dilerim Copic bu fikri değerlendirmeye alır ve böyle bir kalem üretir. Öte yandan böyle bir kalem yapabilmek için aşılması gereken zorluklar da var. Örneğin tek bir kalem ucu olduğundan önceki rengin kalıntılarını bu uçtan temizlemek nasıl mümkün olacak? Siz ne dersiniz?

Ne olursa olsun Copic’in böyle bir kalem yaptığını hayal etmek bile güzel. Ümidi kesmeyelim ve gelişmeleri takip edelim. Berkay Gürsoy’un projelerini Instagram’ı ve Behance profili üzerinden takip etmeyi unutmayın!

Copic of the Future

Görsel: Instagram