Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tek Kalem, Her Ton: Chameleon

Tek Kalem, Her Ton: Chameleon

Chameleon keçeli kalemler, tek bir kalem kullanarak farklı tonlara geçiş yapabilmenizi sağlıyor.

Sanatçı Terry Bolton ve ekibinin hayata geçirdiği “Chameleon” (Bukalemun) keçeli kalemlerin, illüstratörlerin kullandığı klasik keçeli kalemlerden farkı; içindeki inceltici sayesinde farklı tonların ve geçişlerin tek bir kalemle elde edilebiliyor olması. Ton geçişlerini sağlamak için kullanılan seyreltici malzeme alkol bazlı ve hızlı kuruma özelliğine sahip.

Kalemin ucunda yer alan renksiz inceltici, kalemle temas halinde duruyor. Siz kalemi kullanırken ton geçişleri yavaşça ortaya çıkıyor. Bu özellik sayesinde, aynı sulu boya yapıyormuş gibi geçişler ve tonlar yaratmanıza imkan veriyor. Tonlama derecesini ve sıklığını istediğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

Keçeli kalemleri canlılığı ve kalıcılığı sebebiyle tercih edenlerin en büyük sorunu, renk geçişleri ya da gölgelendirmeler için çok sayıda farklı tonda kaleme ihtiyaç duyulması. Bunun yanında, ne kadar çok tonda kaleminiz olsa da, bir kalemden diğerine geçtiğiniz için yumuşacık geçişler yapmak da pek mümkün olmuyor. Chameleon, tüm bu tonları tek kalemde topluyor ve kusursuz ton geçişleri yaratabilmenize olanak sağlıyor.

Şimdilik 20 renk çeşidi bulunan kalem, tekrar doldurulabilme özelliğine sahip ve uçları değiştirilebiliyor. Ekip, üzerinde çalıştıkları yeni renkler için – cilt tonları ve griler gibi- Kickstarter’dan fon arayışına girmiş. Destekçiler hem yeni tonları erkenden edinebilecek hem de ürünlere %70’e varan indirimlerle sahip olabilecekler.

Daha önce bahsettiğim, Burov Art’ın tasarladığı Copic Smart da benzer özelliklere sahip bir keçeli kalemdi. Haberi hatırlamak isterseniz, burada.

Görsel; kickstarter