Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güney Amerika’daki Yaşamı Yansıtan Rengarenk İllüstrasyonlar

Güney Amerika’daki Yaşamı Yansıtan Rengarenk İllüstrasyonlar

María Luque; kendi yaşamını anlattığı illüstrasyonların arka planında Güney Amerika'daki yaşama dair ipuçları sunuyor.

Arjantinli illüstratör María Luque; guaj, renkli kuru boya, keçeli kalem, sulu boya ve akrilik olmak üzere çok çeşitli türlerde malzemeyle çalışarak Güney Amerika’daki günlük yaşamından esinlenen illüstrasyonlar üretiyor.

Kendini bildi bileli çizdiğini ve çocukluğundan bu yana hiç durmadığını söyleyen María, çocukluğundaki çizme biçimiyle şimdiki arasında hala bir bağlantı olduğunu vurguluyor. Birkaç yıl sanat okuluna gidip eğitim aldığını, çok şey öğrendiğini ama yine de okulu bırakmayı tercih ettiğini ifade ediyor ve şöyle diyor: “İlgimi çeken sanatçıların atölye çalışmalarına katılmaya başladım. Kendimi akademik kurumların dışında eğitmek için sanatçı misafirhanelerine gittim. Hala her gün çok şey öğreniyorum, özellikle de arkadaşlarımdan ve meslektaşlarımdan.”

María Luque en iyi tanıdığı kişinin kendisi olduğunu ve ilham kaynağının da kendisinin başına gelenler olduğunu söylüyor. Matisse, Marina Abramović ya da David Hockney gibi ünlü sanatçıların yanı sıra Bill Traylor ve Lee Godie geleneksel halk sanatçılarına da ilgi duyuyor.

Görsel: Maria Luque