Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Miyopların Gözünden Dünyayı Anlatan Yağlı Boya Resimler

Miyopların Gözünden Dünyayı Anlatan Yağlı Boya Resimler

Philip Barlow, miyop insanların gözlükleri olmadan dünyayı nasıl gördüklerini aşırı gerçekçi bir resim serisiyle anlatıyor.

Yaşadığımız herhangi bir özel durum, yaratıcı yollarla diğer insanlara ifade ettiğimizde bir dezavantaj olmaktan çıkabilir, aynı zamanda bizimle aynı durumu yaşayan insanların da hislerine tercüman olabilir. Daniel Mullen’in zamanı görselleştirdiği tabloları ve Melissa McCracken’in ise notaları görselleştirdiği sinestezik resimleri bu anlamda önemli örneklerdendi. Yine disleksinin nasıl bir şey olduğunu insanlara deneyimleten akıllı panolar da son zamanlarda rastladığımız başarılı iletişim kampanyalarındandı. Ressam Philip Barlow ise benzer şekilde miyop insanların dünyasını resimlerle anlatıyor.

Gözlük Olmadan Dünyayı Nasıl Görüyorlar?

Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da yaşayan Philip Barlow, 29 adet yağlı boya tablo yaparak görme bozukluğu üzerine bir seri oluşturmuş. Serinin konusu, uzağı görme problemleri yaşayan insanların gözlüklerini çıkardıklarında dünyayı nasıl gördükleri. Aslına bakarsanız, ressam miyop insanların gözünden dünyanın fotoğrafını çekmiş de denebilir. Çünkü aşırı gerçekçi bir üslupla resimlemiş tabloları. Hatta ilk bakışta odak ve netlik ayarı doğru yapılmamış fotoğraflar gibi duruyorlar.

Ne dersiniz, resimler miyop insanların gözünden dünyayı anlatmakta başarılı mı?

Philip Barlow‘un çalışmalarını Instagram’ından takip edebilirsiniz.

Miyopların Gözünden Dünyayı Anlatan Yağlı Boya Resimler Miyopların Gözünden Dünyayı Anlatan Yağlı Boya Resimler Miyopların Gözünden Dünyayı Anlatan Yağlı Boya Resimler Miyopların Gözünden Dünyayı Anlatan Yağlı Boya Resimler Miyopların Gözünden Dünyayı Anlatan Yağlı Boya Resimler

Görsel: Instagram