Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Disleksi Konulu Panonun Harfleri Siz Okudukça Karışıyor

Disleksi Konulu Panonun Harfleri Siz Okudukça Karışıyor

Disleksi rahatsızlığını gündeme getirmeyi amaçlayan açık hava kampanyasında, insanlar panolardaki metinleri okudukça kelimeler karışıyor.

Dünya çapında yaygın bir problem olan disleksi; öğrenme güçlüğü, hafıza zorlukları, okuma-yazma ile ilgili sorunlara yol açıyor. Dolayısıyla kişinin potansiyeline ulaşmasına ve başarılı olmasına mani oluyor. British Dyslexia Association da bu konuya eğilen çarpıcı bir açık hava işiyle gündemimizde.

İngiltere’de her 10 kişiden 1’i disleksiyle boğuşuyor. Leo Burnett London tarafından British Dyslexia Association için hazırlanan çalışma; bu gerçeği gündeme getirmeyi ve disleksi rahatsızlığına sahip kişileri daha çok kucaklayan bir toplum yaratılmasını hedefliyor. A Moment of Dyslexia adını taşıyan kampanyada; Ocean Outdoor tarafından hazırlanan yüz tanıma teknolojisi ile donatılmış dijital panolar bulunuyor. Panolarda Ocean’ın hedef kitlenin dikkatini ölçen LookOut sistemi kullanılıyor.

Dikkat Ölçen Teknolojiyle Donatılmış Panolar

Proje, disleksinin nasıl bir şey olduğunu insanlara deneyimletmeyi amaçlıyor. Bunun için de panolara uzun metinler yerleştirilmiş. İnsanlar panoların önünde durup metni okudukça panolar dikkatlerini ölçebiliyor. İnsanlar ne kadar uzun süre ekranlara bakarsa kelimeler ve harfler o kadar karışıyor. Bu da disleksinin nasıl bir his olduğunu okuyucuya yaşatıyor.

Kampanya; Temmuz ayı içerisinde Londra’nın çeşitli bölgelerinde uygulamaya girdi.

Künye:

Reklamveren: The British Disylexia Association
Reklam Ajansı: Leo Burnett London
Yaratıcı Ekip: Alex Moore, Lewis Beaton
Açık Hava: Ocean Labs
Yaratıcı Proje Yöneticisi: Melanie Blood

Görsel: Ocean Outdoor