Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uluslararası Yılın Bahçe Fotoğrafçısı Yarışması Kazananları Belli Oldu

Uluslararası Yılın Bahçe Fotoğrafçısı Yarışması Kazananları Belli Oldu

Uluslararası Yılın Bahçe Fotoğrafçılığı yarışmasının Makro Sanat kategorisi kazananları belli oldu.

Fotoğraf yarışmalarının sonuçlarının açıklanması adeta bir bayram havası yaratıyor bende. Güzel karelere bakmak sadece beni iyi hissettirmiyordur herhalde. Yılın sualtı fotoğrafçılığı, NatGeo’nun yılın gezi fotoğrafçılığı kareleri insanı mest eden anlar. Ya da yılın basın fotoğrafları açıklandığında dünyamızda neler olduğuna dair güzel bir özet değeri taşıyor. Şimdi de The International Garden Photographer of the Year (IGPOTY) yani Uluslararası Yılın Bahçe Fotoğrafçısı yarışmasının Makro Sanat kategorisi kazananları belli oldu.

İngiltere’deki Royal Botanic Gardens tarafından düzenlenen yarışma dünyanın en büyük bahçe, bitki, çiçek ve botanik fotoğrafçılığı yarışması ve sergisi. Makro Sanat kategorisinde fotoğrafçılar bahçe yaşamını yakından gözlemleyerek bitki yaşamını fotoğraflamaları için teşvik edildi. Fotoğrafçılar bitki aleminin küçük sakinlerini mercek altına yatırdılar.

Birincilik, Hırvat fotoğrafçı Petar Sabol’in Mayflies başlıklı fotoğrafına verildi. Haşhaş sapı üzerine tünemiş iki mayıs sineğini fotoğraflayan Sabol, güneş ışığının arkadan güzel bir şekilde vurduğu bir kare elde etmiş. İkincilik ödülünü ise salata burnu otunun karmaşık yapısını fotoğraflayan İngiliz fotoğrafçı Ian Gilmour kazandı. Sadece bir makro mercekle fotoğraflanabilen bu kare minik çiçeklerin gerçek güzelliğini takdir ediyor. Üçüncülüğü ise Phacelia bitkisinin tuhaf tırtıl şeklini çeken Kaliforniyalı fotoğrafçı Ashley Moore kazandı.

Yarışmanın Makro Art kategorisinin tüm kazananlarını aşağıda inceleyebilirsiniz. Ayrıca 17 kategorinin hala başvuruları devam ediyor. 31 Ekim’e kadar, şayet bir doğa aşığıysanız siz de kendinize uygun bir kategoriye siteden başvurabilirsiniz.

Makro Sanatı Kategorisi

Birincilik Ödülü
Mayflies – Petar Sabol


İkincilik Ödülü
Salad Burnet Flower – Ian Gilmour


Üçüncülük Ödülü
Unfurling – Ashley Moore


Finale Kalan
Bodhi Leaf – Lotte Grønkjær-Funch


Finale Kalan
Common Spotted Orchid – Nigel Burkitt


Finale Kalan
Anemone de Caen – Jacky Parker


Finale Kalan
Jumping Spider – Richard Kubica

Görsel: IGPOTY