Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nat Geo’nun Yılın Gezi Fotoğrafçısı Yarışmasının Kazananları

Nat Geo’nun Yılın Gezi Fotoğrafçısı Yarışmasının Kazananları

National Geographic'in düzenlediği Yılın Gezi Fotoğrafçıları Yarışması'nın büyük ödülünü kambur balinayı deniz kızı gibi fotoğraflayan Reiko Takahashi kazandı.

National Geographic tarafından düzenlenen ve yılın prestijli fotoğrafçılık yarışmaları arasında yer alan Travel Photographer of the Year (Yılın Gezi Fotoğrafçısı) yarışmasının 2018 ayağının kazananları açıklandı. Büyük ödülü Japon fotoğrafçı Reiko Takahashi, kambur balinayı fotoğraflayarak kazandı.

Reiko Takahashi, tutkularını takip etmeyi amaçlamış biri. Mühendis olan Takahashi, geçen sene sualtı fotoğrafçısı olmak için işini bırakıyor ve yönünü fotoğrafa çeviriyor. Takahashi, fotoğrafı Japonya’daki Kumejima Adası sahilinde, balinaları ve yavrularını belgeleme yolculuğunun ilk gününde çekti. Sanatçı o anın onun için çok özel olduğunu söylüyor.

Reiko Takahashi, bu fotoğrafıyla National Geographic’in Yılın Gezi Fotoğrafçısı yarışmasında büyük ödülü elde ederek 10 bin dolar ödülü kazandı. 13 bin fotoğraf arasından seçilen yarışmanın tüm kazananlarını aşağıda inceleyebilirsiniz.

Doğa

Büyük Ödül
Reiko Takahashi
Japonya


2.lik Ödülü
Hao J.
Tanzanya


3.lük Ödülü
Marco Grassi
İtalya


Şehir

1.lik Ödülü
Hiro Kurashina
Japonya


2.lik Ödülü
Enrico Pescantini
Meksika


3.lük Ödülü
Gaanesh Prasad
Birleşik Arap Emirlikleri


Mansiyon Ödülü
Gary Cummins
Çin


İnsan

1.lik Ödülü
Alessandra Meniconzi
Moğolistan


2.lik Ödülü
Tati Itat
Brezilya


3.lük Ödülü
MD Tanveer Hassan Rohan
Bangladeş

Görsel: National Geographic