Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müşterilerine Kahve ve Ruh Sağlığı Danışmanlığı Sunan Kafe

Müşterilerine Kahve ve Ruh Sağlığı Danışmanlığı Sunan Kafe

Sip of Hope müşterilerini; kahve, çay ve akıl sağlığı ilk yardımı konusunda eğitilmiş güler yüzlü bir personelle ağırlıyor.

ABD’de ruh sağlığı sorunları ve intihar vakaları konusunda adeta bir kriz yaşanıyor. Bu kriz ünlü isimlere dahi yansıyor. Televizyon şovlarıyla ünlü yemek şefi, yazar ve gezgin Anthony Bourdain ve ünlü moda tasarımcısı Kate Spade gibi tanınmış isimlerin intiharları da durumun ne kadar kritik bir hal aldığına işaret ediyor. Şikago’da hizmet veren Sip of Hope adlı kafe, tam da bu nedenle açılmış ve müşterilerine bir fincan sıcak içecek eşliğinde ruh sağlığı danışmanlığı sunmaya başlamış.

Ruh sağlığı ilk yardımı konusunda sertifikaya sahip personel

Sip of Hope, sivil toplum kuruluşu Hope for the Day tarafından işletiliyor. Dolayısıyla gelirin %100’ü bu kuruluşa geri dönecek. Kafenin tüm çalışanları, ruh sağlığı ilk yardımı alanında sertifikalı olduklarından müşterilere tavsiyelerde bulunma yetkinliğine sahipler.

Sip of Hope’a göre intiharı önlemenin önündeki en büyük engel sessizlik. Bir topluluk olarak ruh sağlığı konusunun konuşulmasını sağlayabileceklerine inanıyorlar. Sip of Hope, kafe modelinin insanların sorunlarını konuşacak birilerini bulabilecekleri rahatlatıcı bir ortam sunduğuna dikkat çekiyor.

happy day before Friday Chicago! #sipofhope

A post shared by Sip Of Hope (@sipofhope) on

Görsel: Facebook