Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Arkadaşlarınızın Halini Hatırını Sorun

Arkadaşlarınızın Halini Hatırını Sorun

Ad Council, Ruh Sağlığı Farkındalığı Ayı zamanı gerçekleştirdiği kampanyayla salgın zamanı arkadaşlarınızın ruh halini önemsemeniz gerektiğini hatırlatıyor.

COVID-19 insanları fiziksel açıdan etkilediği gibi psikolojik yönden de zorlayıcı olabiliyor. Salgın sürecinde gençler izole kaldıkça zihinsel açıdan zorluklar yaşanabiliyor. Arkadaşları ile görüşemediği için duygularını paylaşabileceği bir insanı çevresinde bulamayabiliyor. Ancak fiziksel mesafeyi korurken arkadaşlarınıza ulaşabilir onlarla duygularınızı paylaşabilirsiniz. Bunu yapmak bazı durumlarda hayat kurtarıcı olabilir. Ad Council de bu konuya dikkat çekerek şu anda bir arkadaşınızın ruh sağlığını kontrol etmenin her zamankinden önemli olduğunu hatırlatıyor.

Karantina döneminde ruh sağlığı fiziksel sağlık kadar önemli

Ruh Sağlığı Farkındalığı Ayı zamanı yayınlanan Droga5 imzalı Whatever Gets You Talking başlıklı reklam filmi COVID-19 sürecinde akıl sağlığı konusunda özellikle gençlerin karşılaştıkları sorunlara dikkat çekiyor.

Amerikan İntiharı Önleme Vakfı (AFSP) ve Jed Vakfı (JED) iş birliğiyle oluşturulan kampanya sosyal mesafe sonrası gençlerde ruh sağlığının daha da kötüleştiğine dikkat çekiyor. İntihar gençler arasında önde gelen ikinci ölüm nedeni ve aylar süren karantina süreci daha kötü hale sokabiliyor. Ayrıca 16 ile 24 yaş arasındaki genç grup destek almaktan çekiniyor ve bu tür konuşmaları garip buluyor.  Kampanya arkadaşları birbirine yakınlaştırmaya çalışırken destek için doğru adresi göstermiş oluyor.

Arkadaşlarla diyalog kurmak için çeşitli yollar

What Gets You Talking tanımını için hazırlanan heyecanlı ve maceralı animasyonda rapçi Akinyemi, şarkısı ile arkadaşlarla konuşmanın ve iletişimde olmanın farklı yollarını öneriyor. Kristian Mercado Figueroa tarafından yönetilen müzik videosunda Akinyemi dışında Bryce Xavier, Addison Rae, James Henry, Meghan Trainor, McFarlands ve Molly Burke gibi yıldızlar diyalog başlatmanın eğlenceli yollarını anlatıyor.

Droga5 kıdemli sanat yönetmeni Luke Chard insanların birbirlerine hal hatır sorması için farklı diyalog başlangıçlarını ufak şakalar ile harmanlayarak bir araya getirdiklerini söylüyor. Kampanya ile birlikte açılan seizetheawkward.org internet sitesinde arkadaşlarınızı desteklemeye yönelik daha fazla bilgi ve ipucu yer alıyor.

Künye

Müşteri: Ad Council
Ajans: Droga5 New York
CCO: Tim Gordon, Felix Richter
İdari Yaratıcı Yönetmen: Oriel Davis-Lyons, Rachel Frederick
Yaratıcı Yöneten Mietta McFarlane, Daniel Litzow
Kıdemli Metin Yazarı: Luke Chard
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Gabriel Santana, Caroline Ekrem
Metin Yazarı: Belen Marquez, Bowook Yoon
Sanat Yönetmeni: Rich Greco, executive
Tasarım Yönetmeni: Ashley Legiadre
Prodüksiyon Şirketi: Nice Shoes
Yönetmen: Kristian Mercado Figueroa
Animasyon: Rafael Perez, Trung Bao, Joey Gasiorek, Mitchell Zemil, Raymo Ventura, Daniel Cordero
Post Prodüksiyon: Nice Shoes
Düzenleme: EDITBAR

Görsel: YouTube