Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Çaydanlık Dolusu Wi-Fi

Bir Çaydanlık Dolusu Wi-Fi

Hintli çay markası Chakra Tea "Chai-Fi" projesiyle uzun saatler boyunca çalışan işçilere çaydanlığa entegre Wi-Fi bağlantısı sunuyor.

Hindistan, dünyanın en yüksek işçi nüfusuna sahip ülkelerinden. Bu işçilerin pek çoğu günde 17 saate varan mesai süreleri içerisinde çalışıyor. Dolayısıyla yaşamlarında iş dışında başka bir şeye pek zaman kalmıyor. Ne aileleriyle yeterince vakit geçirmek, ne de sosyalleşmek için fırsatları var. Kendilerine ait tek an, bizim gibi çaysever bir ülke olduklarından, aralarda verdikleri çay (chai) molaları. Peki bu molalar daha dolu hale nasıl getirilebilir?

Çaydanlığa Entegre Wi-Fi

Hintli çay markası Chakra Tea, bu duruma çözümü işçiler için Wi-Fi sağlayarak bulmuş. Dentsu Webchutney tarafından yaratılan Chai-Fi projesi için çaydanlıklara özel bir teknoloji ile Wi-Fi entegre edilmiş. Bu çaydanlık ateş üzerinde ısıtıldıkça elektrik üretiyor. Elektrik de Wi-Fi bağlantı sağlıyor. Böylece işçiler molarında aileleriyle konuşup sohbet edebilme fırsatı yakalamışlar, müzik dinleyip video seyredebilmiş, haberleri takip edebilmişler.

chai_chakra tea_dentsu Webchutney_hindistan_bigumigu_5 chai_chakra tea_dentsu Webchutney_hindistan_bigumigu_5 chai_chakra tea_dentsu Webchutney_hindistan_bigumigu_5

Dentsu Webchutney kurucularından ve yetkili yaratıcı yönetmeni Sudesh Samaria, çayın Hint kültüründe ve günlük yaşamı içerisinde önemli bir rolü olduğuna dikkat çekerken bu geleneği yeni bir ışık altında görmenin de zor olduğundan bahsediyor. Çay molalarının daha önce değerlendirilmemiş bir alan olduğunu ve Chai-Fi projesiyle konuya taze bir bakış getirmeyi başardıklarını belirtiyor.

Chai-Fi, interneti daha çok insanın erişimine açan yenilikçi bir fikir.  Bu anlamda bir modele dönüşebilecek bir potansiyele sahip. Hindistan gibi çay pazarının pek çok büyük markayla dolu olduğu bir markada yaratıcı ve akıllıca bir yaklaşımla öne nasıl çıkılabileceğine de güçlü bir örnek. Proje için Chakra Tea, ülke çapında daha fazla çaydanlık dağıtmaya devam edecek. Bu sayede marka hakkında yaratılan olumlu algının pekiştirilmesi de hedefleniyor.

Künye:

Marka:  Chakra Tea
Reklam Ajansı: Dentsu Webchutney

Görsel: YouTube