Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Kinetik Heykel Aynı Zamanda Bir Modem

Bu Kinetik Heykel Aynı Zamanda Bir Modem

JeongHwan Sohn evinizin bir köşesinde saklamak yerine dekorasyonun bir parçası olarak sergileyebileceğiniz heykel-modem Kinetic Wi-Fi Router'ı tasarladı.

Görünmesin diye çoğu zaman eşyaların ardına ya da gözden uzak noktalara gizlediğimiz modemler daha estetik bir görünüme sahip olsaydı fena olmazdı. Bu konuda daha önce Google’ın tasarımcılarla iş birliği içinde yürüttüğü bir modem kılıfı tasarım projesi olmuştu.  Kinetik heykel görünümündeki Kinetic Wi-Fi Router ise sorunu kökünden çözmeyi amaçlıyor.

Kinetic Wi-Fi Router’ın tasarımı, işlevini destekliyor

JeongHwan Sohn‘un tasarladığı Kinetic Wi-Fi Router, kendi eksenleri üzerinde dönen antenlere sahip. Bu görüntüsü ona estetilk bir hava katmasının yanı sıra işlevsel bir amaca da hizmet ediyor. Dönen anten modemin internete bağlı olduğunu gösteriyor. Bağlantı kopması ya da modemin kapanması durumunda anten dönmeyi bırakıyor. Anlayacağınız modemin durumu hakkında bilgi veren şey ışıklar değil, hareket halindeki antenler. Ayrıca Kinetic Wi-Fi Router’ın görünümü kullanıcıya onu kıyıda köşede saklamak yerine mekanın en merkezi noktalarına yerleştirme şansı sunuyor. Bu sayede de tasarım daha güçlü Wi-fi bağlantısı sunmayı vadediyor.

Modem üzerindeki kısa ve uzun antenlerin özellikleri de farklı. Bir bakıma her ikisi de birbirinin eksiklerini tamamlıyor. Uzun antenin aktarım dalga boyunun uzun, engellerden kaçınma yansımasının ve kırılma gücünün iyi ve alım mesafesinin uzun olmasına karşın; sinyal paraziti çok ve hızı yavaş. Diğer antenin transmisyon dalga boyunun kısa, engellerden kaçınmak için yansıma ve kırılma gücünün azaltılmış ve alım mesafesinin kısa olmasına karşın, sinyal paraziti az ve hızı yüksek.

Görsel: Behance