Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Refik Anadol

Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Refik Anadol

Yeni Yaratıcılar'ın 11. buluşmasında medya sanatçısı ve yönetmen Refik Anadol'u ağırlayacağız.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu Ocak ayında fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Geçmiş buluşmalarımızda Tarık Tolunay, Erdal İnci, Deniz Cem Önduygu, Emrah Ablak, Tunç Topçuoğlu, Selime Göç, Moklich ve Zezeah, Candaş Şişman ve Bihter Çelik konuğumuz oldu. Ekim ayında sanatçı ve tasarımcı Meltem Şahin’i ağırlamaya hazırlanırken Aralık ayında da medya sanatçısı ve yönetmen Refik Anadol ile birlikte olacağız!

Yeni Yaratıcılar’ın 11. buluşması 13 Aralık’ta!

1985’te İstanbul’da doğan Refik Anadol, şu anda Los Angeles’ta yaşıyor. Kaliforniya Üniversitesi Los Angeles (UCLA) kampüsünde öğretim üyesi ve misafir araştırma görevlisi olarak çalışmalarını sürdürüyor. Kamusal alanda gerçekleştirdiği yerleştirmeler, veri tabanlı yarattığı heykeller ve canlı görsel-işitsel performanslara imza atıyor. Çalışmalarında fiziksel ve dijital mekanın sınırlarını ölçen ve hibrit ilişkiler yaratarak mimari, medya sanatları, makine öğrenme gibi farklı disiplinleri iç içe harmanlıyor.

Refik Anadol aynı zamanda yaratıcı medya ajansı Antilop‘un eş kurucusu ve yaratıcı yönetmeni. Aynı zamanda Los Angeles’ta Refik Anadol Studio çatısı altında da eserler üretiyor. SXSW 2017’de Austin’de Refik ile bir araya gelmiş ve Sonsuzluk Odası yerleştirmesi üzerine bir röportaj yapmıştık. Ayrıca yakın zamanda Wind of Boston: Data Paintings, Arşiv RüyasıEriyen Hatıralar gibi eserleriyle çok ses getirdi. Eylül ayında ise Walt Disney Concert Hall‘a yaptığı eserle adeta mekanın iç ve dış cephesini ele geçirdi.

20 Kasım Salı günü ATÖLYE’de gerçekleşecek olan buluşmamızda, Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu‘nun moderatörlüğünde Refik ile stüdyosunun maceraları, veri heykelleri, veri tabanlı görselleştirmeler ve yapay zeka ile sanat ilişkisiyle hayata geçirdiği eserlerin hikayesi üzerine sohbet edeceğiz.

Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’a katılmak için için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Bigumigu, Refik Anadol