Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Yaratıcılar #18: Ecem Dilan Köse

Yeni Yaratıcılar #18: Ecem Dilan Köse

Yeni Yaratıcılar'ın 18. buluşmasında görsel ve işitsel performans çalışmaları yürüten disiplinlerarası sanatçı Ecem Dilan Köse'yi ağırlayacağız.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Geçmiş buluşmalarımızda Candaş Şişman, Deniz Cem Önduygu, Emrah Ablak, Erdal İnci, Meltem Şahin, Refik Anadol, Esk Reyn, Emre Parlak, Bilal Yılmaz ve Pınar Akkurt gibi isimler konuğumuz oldu. Geçtiğimiz Eylül ayında ise yeni sezonumuzu mimar tasarımcı ve çizer Atıl Aggündüz ile açmıştık. 18.sini gerçekleştireceğimiz Yani Yaratıcılar’ın Ekim ayı konuğu ise disiplinlerarası sanatçı Ecem Dilan Köse.

Yeni Yaratıcılar’ın 18. buluşması 15 Ekim’de

2013 yılında Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı’ndan mezun olan Ecem Dilan Köse farklı sanat dallarını birleştirme odaklı çalışmalar yürütüyor. Sanatçı, 2013 yılında mezun olduktan sonra görsel ve işitsel performans çalışmalarına başladı. Bununla birlikte ebru yöntemiyle yaptığı dokuları dijital ortama aktararak doku araştırmalarını bilgisayar üzerinden sürdürdü. Sorgu ve düşüncelerini doku araştırmalarıyla birleştiren Ecem Dilan Köse dijital yerleştirme, heykel, video sanatı ve desen çalışmaları gibi çeşitli formlarda işler üretiyor.

15 Ekim Salı günü Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu ile sohbet formatında ve ATÖLYE’de gerçekleşecek olan Yeni Yaratıcılar etkinliği buluşmasında Ecem Dilan Köse’nin yapmış olduğu işleri konuşacak yaratma sürecinde nasıl bir yol izlediğini kendisinden dinleyeceğiz.

Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’a katılmak için için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan ulaşabilirsiniz. Ecem Dilan Köse hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz sanatçının internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

View this post on Instagram

Bu şaka

A post shared by Ecem Dilan Köse (@ecemdilankose) on

View this post on Instagram

#Repost @bangprix with @make_repost ・・・ Yaşam Özü – Çapraz Dönüşüm Ecem Dilan Köse & Esin Aykanat bang. Prix 2019 Evrendeki canlılığın temelini tek bir hücre oluşturur. Bitki, hayvan, insan her biri farklı yaşam formları; her biri başka bir dönüşümün yaşaması durumudur. Mitolojide kendini yiyen yılan Ouroboros gibi dönüşüm bir yokoluş eylemiyle süregelir. Bir yokoluş yeni bir varolma için başlar ve yeni bir canlı bütünüyle dönüştüğü yeni birlikteliklerle kimlik kazanır. Yeni bileşenlerini başka canlılar veya cansız maddeler aracılığıyla oluşturabilir. Öyleyse yaşamın özü her bir bitki, insan ve hayvan için bölünmüş müdür? Bu dönüşüm, ayrışma, birleşme, yokoluş ve varoluş kavramlarını metaforik olarak sorguladığımız bu çalışmada bir bitkinin sahip olduğu bazı bileşenlerden soğrulması ve kendisine ait olmayan yeni bileşenleri ekleyerek alternatif varoluş senaryoları kurguluyoruz. Hücrelerinden arındırıp kendi yaşam özünden ayırdığımız ve şeffaf bir kabuk gibi ışık geçirgen hale getirdiğimiz bitki yaprakları, ışıkla birleşerek “Mahrum kaldığımız, yok olan özlerimiz başka
dönüşümlerle bize yeni kimlikler kazandırır mı?”, “Yeni görünümler bizim yeni bir varoluş şeklimiz midir?”, “Formumuz değişmeden değisen kimyasallar bir yokoluş örneği olabilir mi?” sorularını araştırıyor. Proje, "Crossing kingdoms: Using decellularized plants as perfusable tissue engineering scaffolds" isimli bilimsel makaleye dayanarak hazırlanan bir solüsyon yardımıyla ıspanak ve deve tabanı bitkilerinin yapraklarının hücresizleştirilmesiyle elde edilen şeffaf bitki yapraklarının ışık geçirgenliğinden yararlanarak gerçekleştirilen bir dönüşümü görsel olarak deneyimletmeyi amaçlar. #bangprix #bangprix2019 #digitalart #artist #newmedia #bioart #dataart #kineticart #projects #menthorship #prix #art #sanat #exhibition #opening #sanatsergisi #digitalbeast #dijitalsanat #artbiztech #crossingkingdoms

A post shared by Ecem Dilan Köse (@ecemdilankose) on

Görsel: ATÖLYE