Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Yaratıcılar #19: Yasin Arıbuğa

Yeni Yaratıcılar #19: Yasin Arıbuğa

Yeni Yaratıcılar'ın 19. buluşmasında Instagram Stories için ürettiği filtreler ile dikkat çeken fotoğrafçı ve dijital yaratıcı Yasin Arıbuğa'yı ağırlayacağız.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Geçmiş buluşmalarımızda Candaş Şişman, Deniz Cem Önduygu, Emrah Ablak, Meltem Şahin, Refik Anadol, Esk Reyn, Emre Parlak, Bilal Yılmaz, Pınar Akkurt ve Atıl Aggündüz gibi isimler konuğumuz oldu. 18. Yeni Yaratıcılar etkinliğinde ise görsel ve işitsel performans çalışmaları yürüten Ecem Dilan Köse ile projeleri üzerine konuşma fırsatı yakalamıştık. Bu ay gerçekleştireceğimiz etkinliğin konuğu ise fotoğrafçı ve dijital yaratıcı Yasin Arıbuğa.

Yeni Yaratıcılar’ın 19. buluşması 21 Kasım’da

1995 doğumlu olan Yasin Arıbuğa üniversitede Görsel İletişim Tasarımı okurken farklı alanlarda da eğitimler almaya devam ediyor. VHS eğitiminin ardından motion design, animasyon, grafik tasarım, kolaj, fotoğraf ve artırılmış gerçeklik gibi çeşitli alanlarda kendini geliştirmeye devam ediyor.

Yasin şimdilerde Instagram hesabında şehrin gündelik hayatını çektiği fotoğrafları paylaşırken Instagram Stories (Hikayeler) için özgün filtreler üretiyor. Türkiye’den de artırılmış gerçeklikle filtre üreten tasarımcıları ele aldığımız haberimizde Yasin’in üretmiş olduğu filtrelerden birkaçını sizlerle paylaşmıştık. Bu filtreler arasında bulunan “şark köşesi” ve “minibüsleri sev” adını verdiği iki filtre Instagram kullanıcıları tarafından oldukça beğenilmiş ve kullanılmıştı. Yasin Instagram’da gerçekleştirdiği bu üretimlerin yanı sıra bağımsız grupla için müzik videoları da hazırlıyor.

21 Kasım Perşembe günü Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu ile sohbet formatında ve ATÖLYE’de gerçekleşecek olan Yeni Yaratıcılar etkinliği buluşmasında Yasin Arıbuğa’nın yapmış olduğu işler üzerine bir sohbet gerçekleştireceğiz ve üretim sürecinde nasıl bir yol izlediğini kendisinden dinleyeceğiz.

Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’a katılmak için için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan bakabilirsiniz. Yasin’in tüm Instagram filtrelerine hesabından, işlerine ise Behance hesabından ulaşabilirsiniz.

View this post on Instagram

çöp

A post shared by ? yasin aribuga ? (@twenycrows) on

Görsel: ATÖLYE, Bigumigu, Behance