Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Yaratıcılar #20: Selin Çınar

Yeni Yaratıcılar #20: Selin Çınar

Yeni Yaratıcılar'ın 20. buluşmasında sanatçı kolektifi Krüw'ün üyeleri arasında bulunan ve albüm kapakları hazırlayan illüstratör Selin Çınar'ı ağırlayacağız.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Geçmiş buluşmalarımızda Candaş Şişman, Emrah Ablak, Meltem Şahin, Refik Anadol, Emre Parlak, Esk Reyn, Bilal Yılmaz, Pınar Akkurt, Atıl Aggündüz ve Ecem Dilan Köse gibi isimler konuğumuz oldu. 19. Yeni Yaratıcılar etkinliğinde ise fotoğrafçı ve dijital yaratıcı Yasin Arıbuğa ile işleri üzerine konuşma fırsatı yakalamıştık. Bu ay gerçekleştireceğimiz etkinliğin konuğu ise Krüw’ün üyelerinden illüstratör Selin Çınar.

Yeni Yaratıcılar’ın 20. buluşması 12 Aralık’ta

1989 Eskişehir doğumlu Selin Çınar Anadolu Üniversitesi Grafik Tasarımı okurken üretmeye de başlıyor. İşlerini Instagram’da axstone mahlası altında sürdüren Selin müzik gruplarına ve markalara tasarımlar yapıyor. Yurt içinde ve yurt dışında bir çok sergiye katılan illüstratör, sanatçı kolektifi Krüw ile birlikte 90’z, Villianz, Canavarz ve VS by Krüw gibi sergiler gerçekleştirdi. Çınar, sanatçılar için hazırlamış olduğu albüm kapaklarında da kendi çizgisini koruyor. Khontkar, Metth ve Pawz One & Dj Dister gibi sanatçıların albüm kapaklarını tasarladıktan sonra Apple Music’in Türkiye’deki yerel çalma listelerinin albüm kapağını hazırlayan illüstratörler arasında da yer aldı. Selin, Apple Music’in Türkiye’ye özel çalma listeleri arasında bulunan “Zirvedekiler: Türkçe Rap” listesi için albüm kapağı hazırladı.

Selin Çınar bunlarla birlikte, Twitter ve Instagram üzerinden “damar damar üstüne” furyası estiren GUBARWAVE’in üreticileri arasında yer alıyor. 5 kişilik bir ekip tarafından yönetilen hesap arabesk kültürüne getirdiği renkli çizgilerle beğeni topluyor. Selin bu işlerinin dışında udemy üzerinden illüstrasyon dersleri de veriyor.

12 Aralık Çarşamba günü Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu ile sohbet formatında ve ATÖLYE’de gerçekleşecek olan Yeni Yaratıcılar etkinliği buluşmasında Selin Çınar’ın yer aldığı projeleri, yaratma sürecinde izlemiş olduğu yolu ve yapmış olduğu işleri kendisinden dinleyeceğiz

Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’a katılmak için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan bakabilirsiniz. Selin’in yapmış olduğu işlere Instagram ve Behance hesabı üzerinden göz atabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE