Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Krüw’dan Çizer Atışması: VS by Krüw

Krüw’dan Çizer Atışması: VS by Krüw

Krüw yeni sergisini 4 Şubat'ta açıyor. Krüw'dan 16 kişi karşılarına 16 sanatçıyı alarak adeta "teke tek gel" diyor.

Daha önce 90’z, Villainz ve Canavarz sergileriyle farklı mekanlarda işlerini sergileyen, Bigumigu’nun da medya destekçisi olduğu Krüw bu kez ekibin dışından dostlarıyla birlikte ürettiği VS by Krüw sergisini açmaya hazırlanıyor. Bant Mag’in mekan destekçisi olduğu etkinlik 4 Şubat’ta 19:00’da açılacak ve 2 hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak. Krüw’un sınırlı edisyonlarla hazırlanan önceki sergilerine göre VS by Krüw’ün bir diğer farkı ise eserler serigrafi baskıyla hazırlanmayacak olması.

VS by Krüw‘da iki sanatçı, aynı tuval üzerine çizim yapacak ve birbirlerini besleyecek. Örneğin Derin ve Furkan’ın veya Cins ve Canavar’ın ortak yayınladıkları eser parçalarına bakınca serginin teması da daha kolay anlaşılabiliyor. Tuvali yarı yarıya bölüşenler, desenleri bölüşenler derken VS by Krüw iki sanatçının kendi çizgilerini bozmadan ne derece birlikte çalışabileceklerine de emsal teşkil ediyor.

Kadıköy’deki Bina’nın (Eskiden İsis’in olduğu yer) orta katındaki Bant Mag Havuz isimli alanda gerçekleşecek. VS by Krüw sergisinin ev sahibi tarafında; Burak Beceren, Burak Şentürk, Bülent Gültek, Can Dağlı, Can Gürgül, Cincinius, Cins, Derin Çiler, Elif Varol Ergen, Ham, Kaan Bilaloğlu, Moklich, Murat Kalkavan, Selin Çınar, Tayfun Pekdemir ve Yavuz Öztürk yer alıyor. Deplasmanda ise eşleşmelere göre sırasıyla Ethem Onur Bilgiç, Sedat Girgin, Tamer Poyraz Demiralp, Leo Lunatic, Emrah Özhan, Seher Kış, Canavar, Furkan “Nuka” Birgün, Sevgi Can Pekmezci, BB, Alper Özgün Yeşil, Kerem Ardahan, Elif Demir, Mert Tugen, Denizcan Yüzgül ve Fatih Öztürk bulunuyor.

Krüw’ün üyelerini röportajlarla teker teker tanıdığımız Krüw’ün Sağlam Sanatçıları serimize buradan, VS by Krüw sergisinin Facebook etkinliğine de buradan ulaşabilirsiniz. Etkinlik afişinin tasarımında ise yine Can Dağlı’nın imzası var.

Sergilenen eserler:

Burak Beceren VS Ethem Onur Bilgiç / “Terror Under The Sea”

Burak Şentürk VS Sedat Girgin / “Passion”

Bülent Gültek VS Tamer Poyraz Demiralp / “2 Player”

Can Dağlı VS Leo Lunatic / “The Good, The Bad, The Ugly and the Panda”

Can Gürgül VS Emrah Özhan / “Beyond The Needle”

Cincinius VS Seher Kış / “Taziye”

Cins VS Canavar / “Herşey Yolunda”

Derin Çiler VS Furkan “Nuka” Birgün / “Vskalık”

Elif Varol Ergen VS Sevgi Can Pekmezci / “Hekate & Hades”

Ham VS BB / “Yürüseks”

Kaan Bilaloğlu VS Alper Özgün Yeşil / “Skambil”

Moklich VS Kerem Ardahan / “Enola Gay”

Murat Kalkavan VS Elif Demir / “Survivor”

Selin Çınar VS Mert Tügen / “Cenaze”

Yavuz Öztürk VS Fatih Öztürk / “Bomba Uyarısı Dışarı Çıkmayın”

Görsel: Krüw