Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İCAF’ta Krüw Ekibiyle Sohbet Edeceğiz

İCAF’ta Krüw Ekibiyle Sohbet Edeceğiz

İstanbul Comics & Arts Festival'da açtığı sergilerle ses getiren sanatçı kolektifi Krüw ile Bigumigu'dan Mert Serim moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleşecek.

Bu yıl 3. kez düzenlenen İstanbul Comics & Art Festival, çizgiye dair tüm alt kültürleri kucaklıyor. Çizgi romandan murala, karikatürden illüstrasyona tüm teknikleri bir araya getirerek bu kültürün gelişmesine katkı sağlıyor. Bugün başlayan İCAF, Pazar gününe kadar devam edecek. Moda’daki Club Quartier‘de gerçekleşen festivalde çizgi roman dükkanları, yayın evleri, sahaflar, mizah dergileri, manga ve fanzinler eserlerini sergilerken bunun yanı sıra atölyeler, animasyon gösterimleri ve söyleşiler de bulunuyor. Pazar günü ise yarattığı farklı sergi konseptleriyle dikkat çeken sanatçı kolektifi Krüw bir söylesi gerçekleştirecek. Oturumun moderatörlüğünü ise ben üsteleneceğim.

Krüw hakkında merak edilenler İCAF’ta

Mart 2016’da açtıkları 90’z sergisiyle bir anda çıkış yapan ve bugüne kadar 7 konsept sergiye imza atan Krüw, kolektif yapısı ve demokratik işleyişiyle sanatçılar için özgür bir alan yaratıyor. Serigrafi baskı sanat parçaları, bayrak tasarımı gibi temalarla da her zaman ilgi çekmeyi başardı. Bigumigu olarak biz de o dönemde ekibin tamamıyla röportaj yapmış ve tüm üyeleri yakından tanımıştık. 9 Eylül’de saat 14:00’da başlayacak olan söyleşimizde de Krüw’ün geçmişine bakıp ekip içi çalışma dinamiklerini konuşacağız.

Çizgi çizmenin yarattığı kültüre dahil olmak ve yayıncılarla, sanatçılarla, yaratıcılarla bir araya gelmek istiyorsanız İCAF’ı kaçırmayın. Ayrıca Krüw ile yapacağımız söyleşiye de beklerim.

Görsel: İCAF