Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yerli Sanatçılar Apple Music’in Çalma Listesine Kapak Tasarladı

Yerli Sanatçılar Apple Music’in Çalma Listesine Kapak Tasarladı

Apple Music Türkiye beş farklı yerel çalma listesinin albüm kapağı için Murat Palta, Selin Çınar, Burak Şentürk, Erman Yılmaz ve Hemad Javadzade ile çalıştı.

2016 yılından beri Türkiye’de olan Apple Music, Türkiye’ye özel çalma listeleri hazırlamasının ve çıkış arayan sanatçılara destek vermesinin yanında yerelselleştirme çalışmalarına devam ediyor. Önemli illüstrasyon sanatçıları ile birlikte çalışan Apple Music Türkiye yerel şarkı listeleri için hazırlanan albüm kapaklarını kullanmaya başladı. Zirvedekiler: Türkiye için Murat Palta, Zirvedekiler: Türkçe Rap için Selin Çınar, Zirvedekiler: Türkçe Rock için Burak Şentürk, Zirvedekiler: Pop için Erman Yılmaz, Zirvedekiler: Halk için Hemad Javadzade listelerin albüm kapaklarını tasarladı.

Tasarımcılar Apple Music Türkiye ile başarılı bir çalışma süreci geçirdiklerini söyledi

Burak Şentürk ve Selin Çınar Türkiye’nin sanatçı kolektifi Krüw ekibinde bulunuyor. Daha önceleri Spotify’ın Green Day Belgeselini animasyona dönüştürerek illüstrasyon ve poster tasarlayan Burak Şentürk Star Wars Force Awakens için de bir çalışma gerçekleştirmişti. Şentürk, KÖK grubu için tasarladığı albüm kapağının proje öncesi Apple Music tarafından kendisiyle paylaşılmasından sonra Apple Music’in kendisini özellikle seçtiklerini ve bundan oldukça mutlu olduğunu ifade etti. “Zirvedekiler: Türkçe Rock” listesi için yaptığı illüstrasyonları müziğin ruhuna uygun olarak tasarlayan Şentürk Apple Music ile güzel bir uyum yakaladıklarını dile getirdi.

Burak Şentürk – Zirvedekiler: Türkçe Rock

Selin Çınar da dergi kapakları haricinde Khontkar, Metth ve Pawz One & Dj Dister gibi sanatçıların albüm kapaklarını tasarladı. Çalışmalarını axstone mahlası altında sürdüren Selin Çınar Hip-Hop müziğine ilgi duyduğu için “Zirvedekiler: Türkçe Rap” listesi için tasarım yapmasının çok keyifli geçtiğini söyledi.

Selin Çınar – Zrivedekiler: Türkçe Rap


37. Grafik Tasarım Ödülleri’nde Mural Festivali afişleriyle ödüller kazanan tipografi ve yazı karakteri tasarımına ilgi duyan grafik tasarımcı Erman Yılmaz “Zirvedekiler: Türkçe Pop” listesi için tipografik bi albüm kapağı tasarladı. Yılmaz, Pop müziği doğu ve batı müziğinin çeşitliliğini içerisinde barındıran zengin altyapıya sahip ve sınırlarını devamlı genişletmeye çalışan bir müzik türü olarak tanımlıyor. Dekoretif formları modern yazıyla birleştiren tasarımcı çeşitliliğe vurgu için bir renk skalasını tercih ettiğini söylüyor.

Erman Yılmaz – Zirvedekiler: Türkçe Pop


Kült filmlerin minyatürleriyle dikkat çeken Murat Palta geleneksel Osmanlı motifleri ve çağdaş Batılı sinemayı birleştirdiği deneysel tasarımlarıyla beğeni topluyor. 37. İstanbul Film Festivali’nin afişini de tasarlayan Palta, Zirvedekiler: Türkiye listesinin albüm kapağında bir Türkiye mozaiği oluşturmuş. Sanatçı her tarzdan sanatçının yer aldığı kapak tasarımının hazırlık sürecinin keyfili ve heyecanlı olduğunu vurguladı.

Murat Palta – Zirvedekiler: Türkiye


Hemad Javadzade – Zirvedekiler: Halk

Görsel: Selin Çınar, Burak Şentürk, Erman Yılmaz, Murat Palta, Hemad Javadzade