Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple’ın Türkiye’deki İlk Sokak Mağazası Murat Palta’nın Eseriyle Açılıyor

Apple’ın Türkiye’deki İlk Sokak Mağazası Murat Palta’nın Eseriyle Açılıyor

Apple, Türkiye’deki üçüncü ve aynı zamanda ilk sokak mağazasını Bağdat Caddesi’nde açacağını duyururken Murat Palta’nın eseri açılışa kadar mağazanın dış cephesini süsleyecek.

Apple, Türkiye içerisindeki üçüncü mağazasının açılacağını resmen duyurdu. Şimdiye kadar Zorlu AVM ve Akasya AVM olmak üzere iki farklı noktada müşterilerine hizmet veren marka Türkiye’de ilk defa bir sokak mağazası açacak. Bağdat Caddesi’ndeki mağazasının açılış tarihi henüz bilinmiyor ancak bu süreç boyunca müstakil yapının dışını renkli bir eser kaplıyor.

Murat Palta’nın renkli eseri açılışa kadar mağazanın dış cephesinde yer alacak

Apple, Bağdat Caddesi’ndeki mağazasının yakında açılacağını duyururken bu açıklama ile birlikte Murat Palta tarafından özel olarak hazırlanmış renkli eserin açılışa kadar mağazanın dışını süsleyeceğini duyurdu.

Grafik tasarımı bölümünden mezun olduktan sonra çeşitli ajanslarda da çalışan Murat Palta’yı popüler kültür ikonlarını geleneksel minyatür sanatıyla birleştirdiği işlerinden biliyoruz. Kült filmlerin minyatürleriyle dikkat çeken Murat Palta geleneksel Osmanlı motifleri ve çağdaş Batılı sinemayı birleştirdiği deneysel tasarımlarıyla beğeni topluyor. Sanatçı daha önce Apple Music’in “Zirvedekiler: Türkiye” listesinin albüm kapağını da tasarlamıştı.

Her zaman olduğu gibi ince detayların olduğu eserde Murat Palta’nın kendine özgü minyatür figürleri ve çizgileri dikkat çekiyor. Ön cepheyi kaplayan eserin yanı sıra müstakil binanın pencereli diğer cephelerinde de eserden ufak kesitler bulunuyor. Ön cephedeki eserin ortasında Apple logosu yer alırken bu logo bulutların arasında gizlenmiş bir güneş gibi duruyor.

Merkezi bir konumda iki sokağın kesiştiği noktada yer alan mağazanın içi kadar dışının da canlı ve hareketli olması bekleniyor. Apple yaptığı açıklamada mağazadaki hizmet dışında bahçesinde vakit geçirilebilecek bir alan yaratacaklarını söylüyor.

murat palta

murat palta

Görsel: Apple