Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kent Kültürünü Kutlayan Deneyim Odaklı Etkinlikler Perspektif İstanbul’da

Kent Kültürünü Kutlayan Deneyim Odaklı Etkinlikler Perspektif İstanbul’da

Sanatçıların ve yaratıcı toplulukların katılımıyla gerçekleşen Today at Apple ve ATÖLYE’nin Perspektif İstanbul programı, yaratıcılığı keşfetmeye davet ediyor.

Apple’ın ATÖLYE ile birlikte gerçekleştirdiği Perspektif İstanbul adlı Today at Apple programı, deneyim odaklı etkinliklerle teknoloji ve yaratıcılığı bir araya getiriyor. Kent kültürünü kutlayan program farklı bir bakış açısıyla sanatın farklı alanlarında yaratıcılığı keşfetmeye davet ediyor. Apple’ın Bağdat Caddesi’ndeki mağazasının açılışıyla başlayan programa mağazanın açılışını kutlayan AR deneyiminin yaratıcılarıyla konuştuğumuz haberimizde de kısaca değinmiştik. 22 Ekim – 5 Aralık tarihleri arasında tarihlerinde gerçekleşecek program müzik, görsel sanatlar, performans ve daha birçok alanda yaratıcı deneyimler yaşamak isteyenleri çağırıyor.

Altı haftalık program boyunca fiziksel ve çevrim içi etkinlikler her yaştan katılımcının farklı deneyimler yaşamasına imkan tanıyacak.. Kimi zaman artırılmış gerçeklik deneyimi kimi zaman performanslar öne çıkacak. Müzikten minyatür, fotoğraf sanatından videoya kadar yaratıcılığın çeşitli ve eğlenceli yolları kısa ve eğlenceli seanslarla sunuluyor.

Yaratıcılığınızı ortaya çıkaran, ilham veren, yeni bakış açıları ortaya çıkaran etkinlikler

Perspektif İstanbul yaratıcı akışkanlığı geliştirirken şehri onurlandırmayı da bir amaç olarak belirliyor. Yaratıcı keşifler aracılığıyla şehri keşfetmeyi, kente yeni bir perspektiften bakmayı, yeni bakış açıları kazanarak gerçekliklerimizi de değiştirebileceğimizi vurguluyor.

Çevrim içi ve yüz yüze etkinliklerin olacağı programda çokdisiplinli yaratıcılardan öğrenmek, duyusal deneyimlerle kolektif hafızayı güçlendirmek, sürdürülebilir gelecek üzerine çalışan sanatçıların yarattığı farkındalığı görmek mümkün.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü mağazadaki AR sergisiyle başlayan deneyim odaklı program Perspektif İstanbul 6 hafta boyunca 20 sanatçıya 14 farklı etkinlikte ev sahipliği yapacak. Daha önceden Bigumigu’da işlerine yer verdiğimiz Murat Palta, Meltem Şahin, Nurbanu Asena, Sinan Tuncay, Piknik Works gibi yaratıcı ekipler ve sanatçılar etkinliklikte yer alacak. Bigumigu’nun Eş-Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu da etkinliklerden bazılarının moderasyonunu üstlenecek..

22 Ekim – 5 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen ücretsiz etkinliklere kayıt olmak için bu bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

Görsel: Apple