Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Seramik Hisler

Seramik Hisler

Kazuhito Kawai'nin seramikle yeni ifade olanakları ortaya koyduğu "Riding for a Fall" başlıklı kişisel sergisinde; duygular, düşünceler ve kavramlar soyut heykeller aracılığıyla görünür hale geliyor.

Kazuhito Kawai, Riding for a Fall isimli sergisinde duyguları ve kavramları temsil eden heykelleriyle seramik sanatına yeni bir soluk getiriyor. Portekiz’deki Sokyo Lisbon Galeri’de gerçekleşen etkinlik, sanatçının ilk kişisel sergisi.

Kawai, çağdaş seramik sanatının şu sıralar en çok dikkat çeken ve yükselen sanatçılarından biri. Sanatçı, seramik aracılığıyla yeni ifade olanaklarını keşfetmeyi başarmış. Çalışmalarında farklı bir yol izleyerek dinamik, kırılgan, ezici, düzensiz, yaratıcı, eğlenceli, grotesk gibi birçok güçlü sözcüğü sanat eserleriyle ilişkilendiriyor; bu duygusal ifadelere somut bir görünüm kazandırıyor.

Duygular ve kavramlar kille vücut buluyor

Serginin başlığı, İngiliz sanatçı Tracey Emin’in 1998 yılındaki aynı adlı eserine gönderme yapıyor. Kawai bu eserle ilk kez londra’da sanat eğitimi alırken karşılaşmış. Emin bu ikonik video işinde, kovboy şapkası takarak bir plajda ata binerken izleyicinin karşısına çıkmıştı.

Kawai için seramik işleri de bir çeşit otoportre. Ancak soyutlamalarla ifade gücü yükselen işler bunlar. Sanatçı heykellerini “duygularımı ve hatıralarımı tutuyorlar ve tuzağa düşürüyorlar” şeklinde açıklıyor.

Riding for a Fall sergisindeki parçaların isimleri Kazuhito Kawai’nin duygu ve düşüncelerini temsil ediyor. Her bir heykel; bir özlem ya da nostalji, aidiyet ya da yabancılaşma duygusu barındırıyor. İsimler, sanatçının kendi kişisel yorumu aracılığıyla izleyicinin hayal dünyası için birer kapı açıyor. Kawai için kil; bir kurtuluş, yeni bir plastik dil olasılığı keşfetme ve belki de ilk etapta farkında olmadığı duygulara, anlara ve düşüncelere zemin hazırlayan bir araç. 20 Ekim’de başlayan sergi, 12 Aralık’a kadar Sokyo Lisbon Galeri’de devam edecek.

Görsel: Instagram