Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mısır Piramitlerinde Çağdaş Sanat Sergisi

Mısır Piramitlerinde Çağdaş Sanat Sergisi

Gize’nin Büyük Piramidi, "Forever Is Now" sergisiyle ilk kez bir çağdaş sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Forever Is Now sergisi, 10 uluslararası sanatçının büyük ölçekli sanat eserlerinden oluşuyor. Sergi; Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve UNESCO’nun desteğiyle özel miras koruma şirketi Art D’Égypte tarafından düzenlenmiş. Serginin ilham aldığı nokta da Mısır medeniyetinin uzun ömürlülüğü. Yerleştirmeler doğrudan antik yapılara giden patika boyunca konumlandırılmış. Eserler, 7 Kasım’a kadar izleyiciyle buluşmaya devam edecek.

JR’ın “Greetings from Giza” adlı eseri, en çok dikkat çeken işlerden

Forever Is Now’a katılan Sanatçılar arasında; Alexander Ponomarev, Gisela Colon, Lorenzo Quinn ve Mısırlı  yetkililer tarafından casus olmakla suçlanması nedeniyle serginin açılışı neredeyse kaçıran robot sanatçısı Ai-Da yer alıyor. Sergi’nin en dikkat çekici işlerinden biri ise Fransız sokak sanatçısı ve fotoğrafçı JR’a ait. JR’ın eseri, Kefren piramidinin önünde kartpostal tutan bir eli tasvir eden optik illüzyonlu bir yerleştirme. Yerleştirmeye önden bakıldığında, piramidin ucu kırılmış ve havada asılı duruyor gibi görünüyor.

JR, nesnelerin gerçekçi görüntülerle görsel olarak manipüle edildiği trompe-l’œil stiliyle tanınıyor. Sanatçının daha önce ses getiren pek çok işini haber yapmıştık. Bu haberlere buradan göz atabilirsiniz. Greetings from Giza JR’nin NFT dünyasına adım attığı ilk işi. Yapının görüntü dosyası çok büyük – 4,591 parça. Her parça tek tek NFT olarak basılmış ve HENI.com’dan satın alınabiliyor. Sanatçı, parçaların siyah ve beyaz noktalardan oluşan soyut sanat eserleri olduğunu ancak bir araya getirildiğinde “anlamlı” olduklarını belirtiyor.

Görsel: Instagram