Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Savaş Foto Muhabirlerinin Gözünden Call of Duty: Vanguard

Savaş Foto Muhabirlerinin Gözünden Call of Duty: Vanguard

İki savaş foto muhabiri, Call of Duty: Vanguard oyunun içinde özel bir fotoğraf çekim seansı gerçekleştirerek oyunun grafiklerini ve akıcılığını gözler önüne seriyor.

Activision Blizzard tarafından yayınlanan ve Sledgehammer Games tarafından geliştirilen Call of Duty: Vanguard oyunu efsanevi Call of Duty serisinin bu yıl piyasa çıkacak en yeni oyunu. Activision, bu oyunda daha önceden de seride işlemiş olduğu İkinci Dünya Savaşı’na odaklanıyor. Nazilerin savaşı kaybetmesinin hemen sonrasındaki sürece odaklanan oyun önceki serilerde olduğu gibi sert çarpışmaları içeriyor olsa da gizliliğe ve planlı hareket etmeye ayrı bir parantez açıyor. Oyunun gelişen grafikleri de dönemin hissiyatını daha da artırıyor.

Call of Duty: Vanguard’ın çıkış tarihi 5 Kasım olarak belirlenirken oyunun kısa bir oynanış videosu ve fragmanı da yayınlandı. Bununla birlikte Activision Blizzard ekibi oyunun gerçekçi havasını ön plana çıkarmak ve oyunu tanıtmak için yaratıcı bir kampanyaya imza attı.

call of duty

Activision oyunun hikayesini ve grafiklerin gerçekçiliğini öne çıkartıyor

Oyun motorunun yenilikçi teknolojisini göstermek, kurgu ile gerçek arasındaki bulanıklığa ve oyunun akıcılığına vurgu yapmak isteyen Activision, foto muhabirleri Alex Potter ve Sebastiano Tomada Piccolmini’yi davet ederek oyunun içinde özel bir foto çekim seansı gerçekleştirme fırsatı sundu.

Afganistan, Suriye ve Irak gibi bölgelerde çalışmış olan Sebastiano Tomada Piccolmini, Ürdün ve Lübnan’da savaş muhabirliği yapmış Alex Potter bir savaş foto muhabiri olarak İkinci Dünya Savaşı’ndaki atmosferi özel oluşturulan alanda adeta oyunun içinde yaşama fırsatı buluyor. İki foto muhabir de özel sanal kameralarıyla oyunun içinde dalıyor ve savaş bölgelerinden ilgi çekici kareler yakalıyor.

GUT imzalı Vanguards of Photography kampanyası aynı zamanda Burger King’den Activision’a geçen CMO Fernando Machado‘nun buradaki ilk büyük yaratıcı işi olma özelliği taşıyor.

call of duty

Foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflar satışa sunulacak

Activision, kampanya ile birlikte Call of Duty: Vanguard’ı tanıtmasının yanı sıra iyi bir amaca da hizmet ediyor. Foto muhabirlerin bu deneyim sırasında çekmiş olduğu fotoğraflar imzalanarak Bleecker Trading üzerinden sınırlı sayıda satışa sunulacak. Buradan elde edilen gelir ABD’deki gazilerin iş bulmasına yardımcı olan Call of Duty Endowment Fund isimli vakfa bağışlanacak. 2009 yılından bu yana 90 binden fazla savaş gazine iş bulan vakıf 2024 yılına kadar bu sayıyı 100 binin üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Grafikler hakkında konuşmak yerine direkt olarak etkisini göstermek istediklerini vurgulayan Fernando Machado, savaşı yüceltmek değil oyunun ne kadar gerçekçi olduğunu göstermek istediklerini söylüyor. Herkesin oyun oynadığı bu çağda oyun oynamayan insanların da dikkatini çekecek bir fikir bulduklarını ve bu fikir üzerine kampanyayı inşa ettiklerini ifade ediyor.

Künye

Müşteri: Activision Blizzard
Ajans: GUT Agency

Görsel: Twitter, Bleecker Trading