Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oddviz, Kaf Dağı’nın Ardında Sergisini Dijital Ortama Taşıdı

Oddviz, Kaf Dağı’nın Ardında Sergisini Dijital Ortama Taşıdı

18 Şubat'a kadar Arter'de sanatseverlerle buluşan Canan'ın "Kaf Dağı'nın Ardında" sergisi, fotogrametri yöntemiyle Oddviz tarafından üç boyutlu ortama aktarılarak bir kere daha ölümsüzleşti.

Yeni medya kolektifi Oddviz bir mimar ve iki sanatçıyla bir yıl evvel üretim yapmaya başlamıştı. Sanatçı Erdal İnci ve Serkan Kaptan ile mimar Çağrı Taşkın’dan oluşan ekip, 2017 yılının Mart ayından beri Instagram, Vimeo, Youtube gibi mecralarda varlık gösteriyor. Daha önce sadece Oddviz ekibinin kurulmasından değil, Teşvikiye’deki Sofa Hotel’i ve Kadıköy’de Canavar’ın boyadığı terkedilmiş evi 3B ortama fotogrametri yöntemiyle aktarmalarından bahsetmiştik. Şimdi de video, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik mecralarına içerik üreten Oddviz Arter’le birlikte çalıştı. Arter’de 12 Eylül 2017-18 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşen Canan’ın ilgi gören sergisi Kaf Dağı’nın Ardında’yı fotogrametri yöntemiyle belgeleyerek katman katman 3B şekilde yeniden yarattı.

Kaf Dağı’nın Ardından Ekranınıza Gelen Sergi

Oddviz sergiyi fotogrametri yöntemiyle dijitale aktarmak için yine farklı noktalardan binlerce fotoğraf çekti. Ekip serginin açıldığı günden itibaren her hafta düzenli çekimler yaptı. Çektikleri binlerce fotoğrafı da birbirine bağlayarak dijitalde Arter’e ait olan sergi mekanlarını yeniden yarattılar. Mekana dair her bir detayı Oddviz’in çalışmasında görebiliyorsunuz.

Kaf Dağı’nın Ardında sergisi Arter’de 3 kata yayılmış bir sergiydi ve ziyaretçilerin ilgisi uzun süre bu sergide olmuştu. Arter’in serginin dijitale aktarılmasını desteklemesinin amaçlarından biri de zaten beğenilen sergileri görmeye gelemeyen sanatseverlerin yine orada olma deneyimini yaşayabilmelerini sağlamak. Canan’ın bu sergi için ürettiği eserler Arter’in 3 katında sergileniyordu. Bu eserlerle sanatçı zıt kavramları ve insanın bastırdığı yönleri görmemizi sağlamak istiyordu.

Mistik denebilecek bu sergiyi Oddviz’in dijitale aktarması sayesinde istediğiniz zaman bilgisayarınızdan detaylı bir şekilde inceleyebilir ve gezebilirsiniz. Ya da dijital sergiyi sanal gerçeklik gözlükleriyle de deneyimleyebilirsiniz.

Kat 0:

Kat 1:

Kat 2:

Görsel: Oddviz