Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Neşeli Nakışlarla Bezeli Fotoğraflar

Neşeli Nakışlarla Bezeli Fotoğraflar

Aline Brant, rengarenk işlemelerle süslenmiş siyah beyaz fotoğraflarında nakışı figürleri tamamlayan bir unsur olarak kullanıyor.

Günümüzün nakış sanatçılarının bir kısmı fotoğraflar üzerinde çalışmayı tercih ediyor. Ya da fotoğrafla kendini ifade eden bir sanatçı bugünlerde nakıştan yardım alabiliyor. Örneğin Joana Choumali, terör saldırısı sonrası fotoğrafladığı Fildişi Sahili halkının yaralarını nakışla sararak hislerini ifade etmişti. Juana Gómez, ise portre fotoğrafları üzerine anatomik detayları nakışla işliyor ve bu yolla iç ve dış dünya arasındaki benzer motifleri araştırıyordu. Benzer bir yaklaşımla Victoria Villasana, ünlülerin ikonik fotoğraflarını yün iplerle işleyerek ilginç kolajlar yaratmıştı. Aline Brant da fotoğraf üzerine iplerle farklı motifler uygulamayı tercih eden bir sanatçı.

Figürleri vurgulayan motifler

Rio de Janeiro’lu fotoğraf sanatçısı Aline Brant, muzip işlemelerle süslenmiş fotoğraflarında farklı yaşlardaki ve cinsiyetlerdeki insanları kadrajına alıyor. Nakışlar kimi zaman çizgi-romanlardaki hareket efektleri gibi figürleri vurguluyor. Kimi zaman da bir maske ya da giysi gibi figürleri sarıp sarmalıyor, onun başında bir hare ya da kanatları oluyorlar. Brant, genellikle bir ya da iki kişinin bulunduğu beyaz bir fotoğraflar üzerinde çalışıyor. Nakışların rengarenk oluşu fotoğraflardaki gri tonlarla hoş bir tezat oluşturuyor. Nakışlar yaprak, çiçek ya da kuş tüyleri formuna girerek fotoğrafları süslüyor. Sanki sosyal medyada fotoğraflarınıza nakıştan efektler uygulayarak yayınlamışsınız gibi.

Aline Brant’ı Instagram ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Neşeli Nakışlarla Bezeli Fotoğraflar

Neşeli Nakışlarla Bezeli Fotoğraflar

Neşeli Nakışlarla Bezeli Fotoğraflar Neşeli Nakışlarla Bezeli Fotoğraflar Neşeli Nakışlarla Bezeli Fotoğraflar Neşeli Nakışlarla Bezeli Fotoğraflar Neşeli Nakışlarla Bezeli Fotoğraflar

Fotografia e Bordado Aline Brant, 2018

A post shared by Aline Brant (@alinebrant) on

Fotografia e Bordado Aline Brant, 2017

A post shared by Aline Brant (@alinebrant) on

Fotografia e Bordado com miçangas Aline Brant, 2018

A post shared by Aline Brant (@alinebrant) on

Görsel: Facebook