Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Bana Kazak Örmeli” diyen Vintage Fotoğraflar

“Bana Kazak Örmeli” diyen Vintage Fotoğraflar

Tekstil sanatçıcı Victoria Villasana, ünlülerin geçmişteki ikonik fotoğraflarını örgüyle yeniden yorumluyor.

Çocukken burun kıvırdığımız örgüler nasıl da yeniden moda oldu. Kanaviçe, dantel gibi tığ işine dair birçok şey, hipsterların bile sevdiği çalışmalar artık. Ve bu tığ işleri sadece karşımıza modada çıkmıyor. Artık kolaj sanat da önemli bir ölçüde yapıldığı için birçok sanatçının işinde bu tarz tığ işlerini görebiliyorsunuz.

Meksikalı tekstil sanatçısı Victoria Villasana da sahip olduğu tekstil ve kumaş bilgisini kolaj sanatıyla değerlendirenlerden. 1982’de Meksika’da doğan sanatçı, kültür ve insan ruhu konularıyla ilgileniyor. Post-dijital dünyada insanların aralarında kurdukları kırılgan bağları inceliyor.

Hiç Üşümeyen Kolajlar

Victoria Villasana sanatçıların, müzisyenlerin ve politikacıların ikonik fotoğraflarıyla çalışarak her görselin üstünde renkli örgü ipleriyle oluşturduğu desenden bir nakış katmanı uyguluyor. Çarpaz şekilde örülmüş renkli ipler ve göz çevresindeki parlak vurgularla, şarkıcı Nina Simone ya da sanatçı Frida Kahlo gibi feminizm ikonlarını ve önemli kişileri tasvir eden eserlerine güç verme hissini çok güzel yansıtıyor.

İşlerini kişisel sitesinden ve güncel olarak Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

Sanatçı Victoria Villasana sadece kıyafetleri tekstil katmanlarıyla donatmıyor. Ayrıca sanatçı, sanatını sokağa taşırıyor. Sokak sanatçılarıyla birlikte çalışarak ya murallerin bazı parçalarını örerek yeni ve özgün işler ortaya çıkarıyor ya da üzeri örülü çıkartmalar ile sokaklara imzasını bırakıyor.

Kanadalı sokak sanatçısı Zola ile ortak çalışması

Fransız sokak sanatçıları Zabou ve Child Labour Free ile ortak çalışma

 

Londra, İngiltere

Görsel: Victoria Villasana